Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu merge cu Nathan Inteleptul la Stuttgard

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 14 martie 2016, 15:08 Actualitate | Cultură

Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu va efectua un turneu în Germania cu piesa de teatru Nathan Înțeleptul, de G.E. Lessing. Spectacolul va avea două reprezentaţii in data de 17 și 20 martie 2016, la Schauspielhaus Stuttgart.

Spectacolul regizat de Armin Petras, directorul teatrului din Stuttgart, este rezultatul unuia dintre cele mai mari proiecte de coproducție demarate de Teatrul Național „Radu Stanca" din Sibiu, de data aceasta împreună cu Schauspiel Stuttgart. Proiectul nu se limitează doar la o simplă punere în scenă a piesei de teatru, ci aduce în actualitate subiectul tratat de Lessing, amplasându-l în contextul social al terorismului și rasismului. În Nathan înțeleptul, Lessing pledează pentru respectul și recunoașterea religiilor care se luptă între ele - iudaismul, creștinismul și islamismul. Textul este „tradus" din perspectiva dezbaterilor pe tema violenței din Europa de astăzi.

Criticul de teatru Oana Stoica descrie într-un mod elogios acest spectatol: „Nathan Înţeleptul este o producţie grandioasă, nu numai prin decorul lui Dragoş Buhagiar - un templu ars prin care bântuie fantomele unei Europe pretins unite -, ci şi prin resuscitarea piesei lui Lessing în context european contemporan şi prin combinarea actorilor din două trupe, cea sibiană (Ofelia Popii şi Ciprian Scurtea în roluri principale) şi cea de la Stuttgart, care vorbesc fiecare pe limba lui şi uneori în engleză, construind astfel o pseudocomunicare“.

NATHAN ÎNȚELEPTUL
Regia: Armin Petras 
Traducere de: Lucian Blaga 
Scenografia: Dragoş Buhagiar
Costume: Katja Strohschneider
Muzica originală: Marius Mihalache
Muzica și sound design: Thomas Kürstner, Sebastian Vogel
Video: Rebecca Ridel
Coregrafia: Berit Jentzsch
Dramaturg: Verena Eitel

Teatrul Naţional „Radu Stanca" din Sibiu este continuatorul tradiţiei de aproape cinci secole de teatru, în Sibiu şi în regiune, cu o secţie română şi una germană. A contribuit la obţinerea pentru Sibiu a titlului de Capitală Culturală Europeană 2007. Colaborează cu cei mai importanţi regizori români şi europeni, primind numeroase premii naţionale şi internaţionale. În 2003 a fost desemnat drept primul teatru din ţară, iar spectacolul „Othello" a primit Premiul UNITER pentru „Cel mai bun spectacol al stagiunii". În 2008 a primit Premiul pentru cea mai bună dramaturgie, cel mai bun montaj, cea mai bună actriţă în rol principal la Festivalul de Teatru Clasic de la Merida (Spania), iar în 2009 a înregistrat un succes remarcabil la Festivalul Internațional de la Edinburgh, unde a jucat cu casa închisă 5 reprezentații ale mega-spectacolului „Faust", după Goethe, în regia lui Silviu Purcărete.


Citeste mai multe despre   [P]Afaceri de 243 miliarde de lei, profit in crestere si mai multi salariati:rezultatele  celor mai importante 2900 de companii antreprenoriale romanesti, analizate in Studiul "Campioni in Business" 2016

Proiectul "Campioni in Business" organizat de Enterprise Investors, Banca Comerciala Romana si PwC Romania cu sprijinul Asociatiei Triple Helix Romania - descopera, promoveaza si premiaza cele mai performante companii antreprenoriale romanesti, conduse de oameni de afaceri indrazneti si vizionari. Misiunea proiectului este de a sustine performanta in afaceri, de a prezenta cele mai dinamice companii romanesti si de a crea o comunitate puternica a antreprenorilor romani.
164 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică