Violonista Adriana Cristea si pianista Greta Gasser continua seria romaneasca de la St Martin in the Fields

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 22 februarie 2016, 10:00 Actualitate | Cultură

Violonista Adriana Cristea i pianista Greta Gasser
Foto: ICR Londra
Populara serie de concerte de prânz, pe care ICR Londra o organizează de peste cinci ani pe scena de la St-Martin-in-the-Fields și care atrage de fiecare dată sute de melomani în somptuosul monument arhitectonic din Trafalgar Square, continuă pe data de 22 februarie cu un recital plin de vigoare tinerească susţinut de violonista Adriana Cristea şi pianista Greta Gasser. Cele două artiste vor interpreta un program divers incluzând lucrări de Serghei Rahmaninov, Nikolai Kapustin, Johann Sebastian Bach, Antonio Bazzini, dar şi piese de Paul Constantinescu și Ciprian Porumbescu.

Născută în România într-o familie de muzicieni, Adriana Cristea a început studiul viorii la vârsta de 5 ani, iar un an mai târziu a avut primele apariţii în public. În 2015, a absolvit studiile masterale ale Colegiului Regal de Muzică din Manchester, sub îndrumarea violonistului şi profesorului Yossi Zivoni. De-a lungul anilor, Adriana a câştigat 25 de premii naţionale şi internaţionale la importante competiţii muzicale.

Greta Gasser a început studiul pianului la vârsta de 7 ani și, de-a lungul timpului, a avut recitaluri în București, Constanţa, Tulcea şi Manchester, fiind premianta concursurilor internaţionale de muzică ,,George Georgescu”,  ,,W. A. Mozart International Music Competition” și a Olimpiadei Naționale de Muzică din România. În prezent, îşi continua studiile la Royal Northern College of Music (RNCM) din Mancester, sub îndrumarea profesorului Frank Wibaut.


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

202 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi