Turneul National "Playlist" desfasurat de flautistul Matei Ioachimescu si pianistul Horia Maxim se apropie de final. Dupa ce au strabatut sase orase ale Romaniei, le mai raman doua destinatii unde vor incanta publicul cu un program extrem de rafinat si colorat: Craiova - 1 aprilie si Bucuresti - 2 Aprilie. Cele doua recitaluri vor fi gazduite de Filarmonica "Oltenia" din Craiova, respectiv Filarmonica "George Enescu" din Capitala.

Poster PlaylistFoto: webPR.ro

Succesul de care s-a bucurat pana acum Turneul National "Playlist" este unul impresionant. Gratie carismei si popularitatii lor, cei doi artisti au atras un public numeros in cele mai multe orase. Iata programul cu care au emotionat publicul din Oradea, Cluj-Napoca, Bistrita, Timisoara, Suceava si Ploiesti si pe care urmeaza sa il prezinte la sediul filarmonicii craiovene si la Ateneul Roman din Bucuresti:

  • J. S. Bach - Sonata in Mi bemol major
  • E. Granados - Dans spaniol nr. 5
  • M. Ravel - Piesa in forma de Habanera
  • C. Chaminade - Concertino
  • C. Debussy - Preludiu la dupa-amiaza unui faun (transcriptie pentru flaut si pian)
  • B. Godard - Suita op. 116
  • P. I. Ceaikovski - Aria lui Lensky din opera "Evgheni Oneghin"
  • G. Bizet / F. Borne - Fantezia brilianta pe teme din opera "Carmen"

Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai apreciati flautisti ai generatiei sale. Traseul studiilor sale muzicale a inceput la Bucuresti si s-a desavarsit in Austria; este absolvent al prestigioasei Universitati vieneze de Muzica - unde a fost distins cu titlul de "Magister Artium". Este artist al Fundatiei "Yehudi Menuhin" si laureat al mai multor competitii internationale. Activitatea sa concertistica este una foarte intensa si include aparitii alaturi de importante orchestre ale Europei, sub bagheta unor dirijori renumiti : Jochen Wehner, Jin Wang, Eckart Hubner, Ovidiu Balan etc.

Interesul pentru muzica de camera il poarta in recitaluri in toata lumea, unde evolueaza in diverse formule. Konzerthaus Wien, Ateneul Roman din Bucuresti sau Tokyo Suntory Hall sunt doar cateva dintre salile in care s-a bucurat de aprecierea unanima a publicului. Matei Ioachimescu desfasoara de asemenea o importanta cariera pedagogica reflectata de cursuri de maiestrie sustinute in Romania si Austria.

Activitatea sa muzicala extrem de intensa precum si calitatea deosebita a proiectelor sale i-au atras titlul de "Ambasador al Integrarii" din partea Secretariatului de Stat al Austriei.

Matei Ioachimescu detine un flaut semnat de prestigiosul producator Muramatsu.

Horia Maxim este considerat unul dintre pianistii de top ai generatiei sale. S-a afirmat dupa 1990, abordand un repertoriu vast, atat ca solist concertist (colaborator al majoritatii orchestrelor simfonice din Romania, sub bagheta unor prestigiosi dirijori), cat si ca partener al unor importanti interpreti romani si straini, in diferite ansambluri camerale. Maiestria sa pianistica a fost apreciata si in recitaluri si concerte sustinute in importante sali de concert din Europa si Japonia. Lista repertoriului sau solistic cuprinde concerte de Mozart, Beethoven, Brahms, Ceaikovski, Grieg, Rahmaninov, R. Strauss si Ravel. Programele camerale oferite publicului contin o mare varietate de lucrari, incepand de la Bach si Handel si incheind cu cei mai apreciati compozitori contemporani. Laureat al multor concursuri nationale si internationale, Horia Maxim a realizat numeroase inregistrari pentru radio si televiziune, interpretand, printre altele, un numar semnificativ de lucrari in prima auditie.

Biletele la recitaluri sunt disponibile la casele de bilete ale celor doua institutii, iar informatii suplimentare va stau la dispozitie pe pagina oficiala de Facebook a evenimentului: "The Playlist Tour / Turneul National Playlist".

Coordonatele celor doua recitaluri sunt urmatoarele:

1 aprilie 2014, ora 19.00 - Filarmonica "Oltenia" din Craiova

2 aprilie 2014, ora 19.00 - Ateneul Roman din Bucuresti, recital organizat de Filarmonica "George Enescu" si ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

Sponsor: Zamfirescu, Racoti & Partners; Organizator: Quartz Media Production

Parteneri: Filarmonica de Stat Oradea, Institutul Francez Cluj-Napoca, Academia de Muzica "Gheorghe Dima" - Cluj-Napoca, Societatea de Concerte Bistrita, Filarmonica "Banatul" - Timisoara, Universitatea "Stefan cel Mare" - Suceava, Filarmonica "Ion Dumitrescu" - Ploiesti, Filarmonica "Oltenia" - Craiova, Ateneul Roman - Filarmonica "George Enescu" - Bucuresti, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

Partener Media Principal: Hotnews

Parteneri Media: Adevarul, Dilema Veche, Bewhere, Sapte Seri, Revista 22, Q Magazine, The Art of Living, Liternet.ro, 121.ro, Catavencii, dela0.ro, 4arte.ro, onlinegallery.ro, webcultura.ro, ziare.com, orasulcluj.ro, transilvaniaTV

Turneu prezentat de Adevarul.