Spectacolul de teatru si dans ZIC ZAC, o productie a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale” din Bucuresti, va participa, in perioada 11-13 aprilie 2014, la Bursa Elvetiana de Spectacole Thun.

Bursa elvetiana de spectacole se desfasoara in cadrul targului organizat de KTV, Asociatia Artistilor de Teatru din Elvetia, cu un prestigiu construit in cei peste 30 de ani de existenta. KTV a reusit, de la fondare pana astazi, sa reuneasca peste 700 de artisti si trupe, 300 de organizatii teatrale, 40 de agentii de teatru si 200 alti membri.

Selectionarea la acest prestigios festival inseamna intrarea intr-o competitie de inalt nivel artistic, precum si integrarea teatrului-dans din Romania in circuitul celor mai bune productii artistice de gen din Europa.

Artistii romani vor beneficia de un spatiu de joc optim, de o echipa tehnica, un stand de promovare precum si de includerea spectacolului ZIC ZAC in Catalogul de prezentare a tuturor productiilor participante. Participarea la Bursa din Elvetia ii permite trupei sa intre in randul membrilor KTV, asociatia elvetiana angajandu-se sa promoveze spectacolul ZIC ZAC timp de doi ani, prin inscrierea lui la diverse festivaluri internationale si organizarea de turnee, in functie de interesul manifestat fata de productia romaneasca de teatru-dans.

Spectacolul ZIC ZAC, un performance aparte in peisajul teatral romanesc, propune o incursiune intr-o lume psihedelica plina de umor, muzica, momente dramatice si dans. Dupa premiera din luna martie 2013, a devenit rapid un adevarat brand in domeniul teatrului-dans din Romania. Spectacolul a fost distins cu Premiul pentru Cea mai buna creatie coregrafica si premiul pentruCel mai bun interpret intr-un spectacol de coregrafie (Andrea Gavriliu) la Gala Absolventilor de master UNATC Bucuresti 2013, precum si cu Premiul pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Independent (de orice) „Undercloud”, Bucuresti 2013. ZIC ZAC a mai fost invitat sa participe, in acest an, la Festivalul de Teatru de la Edinburgh si Festivalul ImpulsTanz din Viena.

La realizarea spectacolului vor participa: Andrea Gavriliu (actor), Stefan Lupu (actor), Gabriel Costin (actor), Andreea Paun (scenograf), Alexandru Petre (asistent scenograf), Alexandru Bibere (light design), Alexandra Poiana (sunet)

Participarea spectacolului Zic Zac are loc cu sprijinul Institutului Cultural Roman.