Institutul Cultural Roman de la Stockholm va organiza in perioada 24 martie - 2 aprilie, la Colegiul de creatie Biskops Arno din apropierea capitalei suedeze, a sasea editie a atelierului sau de traducere. Participantii din acest an sunt poetii Teodora Coman, Bogdan Cosa si Sorin Ghergut din partea Romaniei si Clara Diesen, Johanna Ekstrom si Lina Hagelback din partea Suediei.

Potrivit organizatorilor, traducerile rezultate in urma atelierului vor fi prezentate publicului larg in cadrul unui program care va avea loc la sediul ICR Stockholm pe 2 aprilie, la ora 18.30, si care va fi moderat de poeta suedeza Athena Farrokhzad, participanta la editia din 2012 a atelierului.

Participantii la atelier isi traduc reciproc versurile prin intermediul unor limbi de circulatie internationala, dar si prin discutarea in detaliu a nuantelor textelor. Proiectul a fost conceput de ICR Stockholm in 2008, cu scopul obtinerii de traduceri din literatura tanara si al crearii de legaturi intre poetii din cele doua tari. Textele celor 38 de poeti romani si suedezi care au participat de-a lungul timpului la atelier au fost publicate in diverse reviste literare din Romania si Suedia, precum si in mai multe antologii.