Ministerul Apararii Nationale (MApN), Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti si Primaria Capitalei organizeaza o serie de manifestari dedicate Zilei Drapelului National, in Piata Tricolorului din Bucuresti, situata in fata Palatului Cercului Militar National, in zilele de marti si miercuri, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MApN, marti, 25 iunie, incepand cu ora 19,00, va avea loc o scurta ceremonie de coborare a drapelului, care va fi depus la biserica Regimentului 30 Garda 'Mihai Viteazul'.

Miercuri, 26 iunie, incepand cu ora 09,00, drapelul va fi adus in piata, va fi binecuvantat de un preot militar si va fi ridicat pe catarg in acordurile Imnului national al Romaniei.

La eveniment au fost invitati reprezentanti ai unor institutii civile, militare si religioase, atasati militari straini acreditati la Bucuresti, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere.

Militari din celelalte garnizoane din tara vor participa la ceremoniile publice de inaltare a Drapelului national organizate de autoritatile publice locale. De asemenea, in marile unitati si in comandamente sunt organizate activitati cu caracter evocator consacrate istoriei drapelului.

Ziua drapelului national a fost proclamata prin Legea nr. 96/1998 si se sarbatoreste in fiecare an la data de 26 iunie.