ICR Londra a lansat pe 26 mai 2013, la Leicester Square Theatre, in inima Londrei, seria de spectacole "Povesti spuse-n romaneste", destinata comunitatii romanesti din Marea Britanie si care propune intalniri cu mari actori, spectacole de teatru sau recitaluri inspirate de texte clasice sau contemporane romanesti si universale.

"Caramitru-Malaele, cate-n luna si in stele" la LondraFoto: ICR Londra

Spectacolul de debut, "Caramitru-Malaele, cate-n luna si in stele", s-a jucat in fata unui public de peste 400 de oameni, care au raspuns cu caldura si entuziasm. Reactiile spectatorilor au fost extraordinare: "A fost un spectacol absolut superb!", "Un show de 5 stele!", "Mai asteptam astfel de evenimente", "Profund si emotionant. Mari oameni, atat de mari incat am plans de bucurie, am plans de dor, am plans."

"Caramitru-Malaele, cate-n luna si in stele" la Londra

Foto: ICR Londra

Ion Caramitru si Horatiu Malaele au recitat versuri de Eminescu, Sorescu, Nichita Stanescu, Toparceanu si Emil Brumaru, insotite de interventiile muzicale ale violoncelistului Adrian Naidin, inspirate din folclorul romanesc sau din repertoriul clasic international. Spectacolul s-a desfasurat ca un duel savuros intre cei doi actori, care au rememorat episoade semnificative din cariera lor, alternand momentele nostalgice cu cele comice spre deliciul publicului, transportat pentru doua ore inapoi acasa, in spatiul romanesc.

La final, actorii au oferit publicului autografe pe volumele "Rataciri" de Horatiu Malaele si "Cu Ion Caramitru, de la Hamlet la Hamlet si mai departe" de Mircea Morariu si au fost asaltati de presa romaneasca din Londra, care le-a solicitat interviuri.

Seria va continua pe data de 13 iulie, tot la Leicester Square Theatre, cu prezentarea spectacolului "Variatiuni enigmatice" de Eric Emmanuel Schmitt, ce va aduce la Londra alti doi mari actori, Mircea Diaconu si Alexandru Repan.