Vineri, 1 martie, incepind cu ora 18.00, la Libraria Bastilia din Bucuresti (Pta Romana nr. 5), cititorii Aurorei Liiceanu sint invitati la o intilnire cu autoarea, prilej cu care va avea loc o discutie despre cel mai recent volum al sau, Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii, aparut de curind in seria de autor pe care Editura Polirom i-a dedicat-o.

A. Liiceanu: Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatiiFoto: Polirom

Cartea semnata de Aurora Liiceanu, cel mai cunoscut psiholog autohton si una dintre cele mai de succes autoare publicate de Polirom in ultimii ani, a aparut si in format electronic.

La intalnire vor participa alaturi de autoare in calitate de invitati: Elisabeta Lasconi, Virginia Costeschi, Cristian Teodorescu

Romanul Aurorei Liiceanu are ca personaje principale pe Hadley Hemingway si Zelda Fitzgerald care par sa aiba in comun un singur lucru: amindoua au fost casatorite cu scriitori celebri. In rest, sint complet diferite: Hadley e o femeie care a asimilat valorile mediului din care provine si nu isi doreste decit o viata linistita alaturi de sot si de copii; Zelda e autonoma, excentrica, incalca toate regulile si incearca mereu sa se desprinda de personajele feminine create de celebrul ei sot, care o foloseste ca sursa de inspiratie pentru cartile sale.

Comparind personalitatile si relatiile lor cu partenerii de cuplu, Aurora Liiceanu ne arata ca Hadley si Zelda reprezinta de fapt doua tipuri feminine pe care le putem recunoaste cu usurinta si astazi, daca privim atent in jurul nostru.

Aurora Liiceanu, doctor in psihologie, a lucrat in cercetare si a predat psihologie la diferite universitati din Bucuresti, dar si la UQAM (Canada) sau EHESS (Franta). In prezent, este cercetator senior la Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru” din cadrul Academiei Române. De aceeasi autoare, la Editura Polirom au mai aparut: Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru povesti (2010, 2011), La taifas (2010, 2012), Viata nu-i croita dupa calapod (2011) si Cuvinte incrucisate (2012).