Volumul 'Agentul CIA cu talpa ruptă', de Ion Cristoiu, va fi lansată, vineri, 22 iunie, începând cu ora 15.30, la Librăria Bastilia. Evenimentul, îi va avea ca invitaţi, alături de autor, pe actorul George Mihăiţă şi criticul literar Alex Ştefănescu.

'Agentul CIA cu talpa ruptă' de Ion Cristoiu Foto: Editura Curtea Veche

Potrivit editurii Curtea Veche Publishing, în volumul “Agentul CIA cu talpa ruptă” vom întâlni o Românie a veseliei generale, întinsă de la Nistru până la Tisa şi de la Cotroceni până în Victoriei. Într-un cuvânt, cartea nu este altceva decât România lui Ion Cristoiu, adunată cu bune şi cu rele şi cu foarte mult umor într-o lucrare literară ce exprimă o stare de fapt.

Lansarea cartii marchează şi împlinirea a 20 de ani de „Evenimentul zilei” la fondarea căruia si-a adus contributia si Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu a publicat, între 1974 şi 2011, 24 de volume de proză satirică, eseuri, publicistică şi ediţii critice şi este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti şi analişti politici români, fondator al cotidianului 'Evenimentul zilei' şi colaborator al unor importante cotidiene şi posturi de televiziune.

Cartea va fi disponibilă pe site-urile www.shop.evz.ro şi www.curteaveche.ro începând cu 20 iunie, iar din data de 25 iunie poate fi găsită în librăriile din ţară.

Colecţia de proze satirice 'Agentul CIA cu talpa ruptă', publicată de Editura Curtea Veche, împreună cu Editura Evenimentul şi Capital, reprezintă cel de al 25-lea volum scris de Ion Cristoiu şi este o carte-eveniment, lansarea acesteia marcând împlinirea a 20 de ani de existenţă a cotidianului 'Evenimentul zilei'.