De ce si-ar petrece un tanar roman vacanta intr-o tara din lumea a treia, urcand saptamani intregi prin munti, fara apa calda, fara un pat moale, expunandu-se durerilor de cap si lipitorilor? Si totusi, in ciuda neajunsurilor (printre care se numara si pretul), din ce in ce mai multi tineri isi iau rucsacul si pleaca fie in Himalaya, fie in Peru, in cautarea nu doar a unui loc exotic, dar si a unei experiente spirituale.

Marius Chivu si Mihai MoiceanuFoto: Hotnews

Ce gasesc acolo? Cum te poti pregati pentru o astfel de calatorie? Cat costa? Caror riscuri te expui? Fotograful Mihai Moiceanu si scriitorul Marius Chivu au urcat in Himalaya si au raspuns la intrebarile cititorilor HotNews.

  • Marius Chivu este scriitor, jurnalist la Dilema Veche si cronicar literar. Ultima sa carte, "Trei saptamani in Himalaya" (ed. Humanitas, 2012), este povestea unei calatorii "care te elibereaza de tot ce-ti prisoseste inauntru. Urci muntele coborand in tine".
  • Mihai Moiceanu este unul dintre cei mai premiati fotografi de peisaj din Romania. A calatorit in Patagonia si in Nepal, unde organizeaza de mai multi ani expeditii in Annapurna si catre Everest base camp.

Nota Redactiei:

* Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

* Cele mai bune intrebari vor fi preluate intr-un interviu HotNews.ro realizat de Vlad Mixich.