PUR nu va desemna o alta persoana pentru functia de ministru delegat al Autoritatii Nationale de Control, pentru a-l inlocui pe demisionarul Sorin Vicol, a declarat, vineri, dupa conferinta de presa a partidului, purtatorul de cuvint al PUR Bogdan Pitigoi.

Umanistii vor ramine in continuare cu functia de ministru de stat detinuta de George Copos si cu cea de ministru al Economie si Comertului, ocupata de Cordut Seres, a precizat Pitigoi.

El a reafirmat decizia PUR de a ramine la guvernare si de a sustine Cabinetul Tariceanu.

Ministrul delegat al Autoritatii Nationale de Control (ANC), umanistul Sorin Vicol, si-a anuntat, vineri, demisia din functie, invocind faptul ca, prin trecerea Autoritatii Nationale a Vamilor si a Garzii Financiare la Ministerul Finantelor, atributiile ANC au fost diminuate.

Purtatorul de cuvint al Guvernului, Oana Marinescu, a anuntat, vineri, ca Executivul va analiza rolul pe care Autoritatea de Control il va avea dupa demisia ministrului Sorin Vicol, existind posibilitatea ca in locul ministrului demisionar sa nu fie nominalizata o alta persoana pina la finalizarea acestei analize.

Ea a spus ca nu se poate pronunta asupra posibilitatii desfintarii acestei institutii, in lipsa unor informatii concrete in acest sens.