Cei care au profitat de oferta Microsoft si au descarcat versiunea Internet Explorer 7 beta publica nu au pierdut timpul si au gasit deja o multitudine de bug-uri.

La doar o zi dupa ce Microsoft a lansat o versiune beta publica a browserului de urmatoare generatie Internet Explorer 7, newsgroup-urile si site-urile de blog-uri s-au umplut deja cu rapoarte despre bug-urile din acesta.

Un cercetator in securitate informatica a anuntat de asemenea ca a gasit si o vulnerabilitate de securitate in noul browser.

Printre problemele cel mai des raportate se afla cele de compatibilitate cu programul antivirus al McAfee si probleme la instalarea browserului, datorate unor programe anti-spyware si antivirus care nu au fost nominalizate.

Unii dintre beta testeri au constatat de asemenea ca utilizarea anumitor caracteristici ale unor pagini web sau chiar accesarea unor site-uri a cauzat blocarea browserului.

Microsoft a lansat marti o versiune preview publica a Internet Explorer beta 2, dar produsul nu beneficiaza de suport complet, a anuntat compania.

Aceasta versiune are scopul de a le da dezvoltatorilor si profesionistilor din domeniul IT o sansa de a testa browserul si de a oferi feedback companiei Microsoft, astfel incat versiunea finala, asteptata la sfarsitul anului, sa nu mai aiba probleme.

Testerii IE7 s-ar fi putut insa expune la riscuri, conform cercetatorului in securitate informatica Tom Ferris. Marti seara, el a publicat detalii despre o potentiala deficienta de securitate in IE7.

Un atacator ar putea exploata deficienta prin crearea unui site web special care ar putea fi utilizat pentru blocarea browserului ori pentru preluarea controlului asupra unui sistem vulnerabil, a aratat Ferris intr-un avertisment postat pe pagina sa web.

Microsoft a confirmat deficienta de securitate si a anuntat ca aceasta poate cauza blocarea browserului, dar nu poate fi exploatata pentru preluarea controlului asupra unui sistem. Bug-ul va fi remediat inainte de lansarea urmatoarei versiuni beta publice a IE 7 si a fost deja depistat si de cercetatorii Microsoft.

De asemenea, versiunea preview a IE 7 are probleme si cu unele programe de securitate. Utilizatorii au raportat ca dupa ce au descarcat si au instalat versiunea beta a browserului, programul de securitate al McAfee nu a mai putut afisa nici text nici grafica la deschidere, in Windows.

Nici reinstalarea programului nu a remediat aceasta problema, se arata in posturile testerilor.

Microsoft a luat la cunostinta problema de compatibilitate. „Problema cu McAfee este cunoscuta si o vom remedia pana la un build urmator", se arata intr-un blog al unui reprezentant al companiei.

Alti utilizatori au avut probleme chiar la instalarea IE 7, raportand o eroare in timpul instalarii care era cauzata de faptul ca fisierul „msfeeds.dll" nu era gasit. Aceasta problema i se datoreaza incompatibilitatii cu anumite programe de securitate, pe care Microsoft nu le-a nominalizat.

„Unele programe anti-spyware si antivirus interfereaza cu instalarea IE 7", a aratat un reprezentant al Microsoft. Compania le recomanda utilizatorilor care au aceasta problema sa astepte lansarea unei versiuni viitoare.