SIF Muntenia a vandut aproximativ 120 de hectare de teren intravilan, situat intr-o comuna din sudul Bucurestiului, pentru 17,5 milioane de euro (62 milioane de lei), suma care este echivalenta cu aproximativ 15 euro/metrul patrat.

SIF Muntenia a cedat terenul prin vanzarea societatii Comaico SA, care detine terenul si unde SIF Muntenia detine peste 99% din actiuni. Cumparatorul a fost o persoana fizica. Cele 120 de hectare de teren sunt situate in comuna 1 Decembrie, pe majoritatea acestora fiind amplasate sere, dar care nu sunt in prezent in functiune.

"Nu pot sa va spun deocamdata care este cumparatorul. Vom anunta probabil in zilele urmatoare. Oricum, este vorba de o persoana fizica", a declarat Pavel Szel, presedintele Muntenia Invest, societatea care administreaza activele SIF Muntenia.

Vanzarea terenului confirma cresterea interesului investitorilor imobiliari pentru zona de sud a Capitalei, dupa ce in ultimii ani, majoritatea achizitiilor se indreptau catre zona de nord.

De altfel, preturile terenurilor din sudul Capitalei au inregisrat in ultimul timp cresteri mai puternice decat cele din zona de nord, dar se mentin in continuare la preturi mai mici decat acestea.

Conform informatiilor publicate de SIF Muntenia, plata si transferul dreptului de proprietate asupra Comaico ar urma sa se faca treptat pana in august 2008.

Vanzarea s-a realizat prin intermediul unei licitatii la care au participat mai multi potentiali cumparatori. "Cred ca am obtinut un pret bun. Nu stiu daca pretul terenului o sa creasca", a declarat Szel.

Potrivit informatiilor de pe piata imobiliara, cei 15 euro/metru patrat se incadreaza in preturile actuale de pe piata, dar cumparatorul va trebui sa investeasca si pentru dezafectarea serelor de pe terenurile respective.

Articol integral in Ziarul Financiar