Grupurile parlamentare ale PSD, PC si PRM si-au programat sedinte cu putine minute inainte de discursul presedintelui sau chiar in timpul acestuia. Intalnirea PSD incepe dupa ora 16.00, PC a convocat presa la ora 16.50, iar parlamentarii PRM se aduna la grup exact la ora 17.00.

Parlamentarilor PSD li s-a comunicat ca ramane la latitudinea fiecaruia daca vrea sa asiste la discursul lui Basescu, sustin surse din partid.

Deputatul Victor Ponta a declarat ca alesii PSD vor participa la sedinta plenului reunit, dar ca, in cazul in care acesta va continua sa jigneasca parlamentarii, exista posibilitatea sa paraseasca sala.

Nici prezenta conservatorilor nu este singura, mai ales in conditiile in care ziaristii au fost convocati la grupul PC, pentru declaratii ale parlamentarilor, la ora 16.50.

Si alesii PRM au programata o sedinta de grup parlamentar, exact la ora 17.00, momentul in care incepe discursul lui Traian Basescu. "Asa am vrut noi", a fost prima motivatie oferita de senatorul PRM Valentin Dinescu. El a adaugat ca, in cadrul sedintei de la ora 17.00, se va decide daca parlamentarii PRM vor asista la discursul presedintelui.

Principalele motive pentru care unii parlamentari se gandesc sa nu participe la sedinta plenului reunit sunt neprecizarea temelor pe care acesta le va aborda, faptul ca nu si-a cerut scuze pentru afirmatiile la adresa alesilor, dar si demararea procedurilor pentru suspendarea sa.