Orange crede ca aceasta reglementare va genera probleme pe piata

Potrivit reprezentantilor Orange Romania modul in care a fost facuta aceasta reglementare va genera probleme pe piata, desi initiativa de a oferi tarife de roaming reduse este justificabila.

“In opinia noastra problemele vor aparea datorita urmatoarelor cauze: reglementarea va alinia in mod artificial tarifele de roaming ale tuturor operatorilor, eliminind practic competitia de pe piata, iar nivelele de tarife sunt stabilite in mod arbitrar, fara un calcul temeinic al costurilor sau al impactului reglementarii”, se arata intr-un comunicat al Orange emis la sfarsitul lunii mai.

“Orange Romania va respecta prevederile actului legislativ votat. In acelasi timp insa, atragem atentia ca supra-reglementarea reprezinta o interventie in economia de piata si nu poate reprezenta o solutie pe termen lung”, se mai arata in comunicatul operatorului.

Zapp: ajustarea de pret va fi una mai usoara in cazul nostru

Carmen Lazar, purtatorul de cuvant al Zapp, a declarat pentru HotNews.ro ca „tarifele de roaming oferite de Zapp sunt orientate pe costuri si sunt mult mai mici decat majoritatea ofertelor similare de pe piata, acest serviciu fiind pentru noi unul cu valoare adaugata mai degraba decat o sursa importanta de venit".

"Datorita faptului ca tarifele noastre de roaming in zona UE sunt apropiate de cele impuse de noile reglementari, ajustarea de pret va fi una mai usoara in cazul nostru”, a mai spus Carmen Lazar.

Cosmote: Implementarea din acest an a reglementarilor ar putea avea efecte disproportionate la nivelul pietei locale

Reprezentantii Cosmote Romania au precizat ca operatorul va lua toate masurile necesare sa se asigure ca persoanele care calatoresc beneficiaza de aceleasi conditii prevazute in reglementarile privind tarifele de roaming ca si restul cetatenilor europeni, in functie de implementarea reglementarilor si in Romania.

"Cosmote va respecta deciziile autoritatilor de reglementare din Romania, desi implementarea din acest an a reglementarilor Uniunii Europene in ceea ce priveste roamingul ar putea avea efecte disproportionate in defavoarea operatorilor la nivelul pietei locale", a declarat Tereza Valcan, corporate affairs manager Cosmote, pentru HotNews.ro.

Vodafone sustine ca a scazut deja unele tarife

Reprezentantii Vodafone au precizat pentru HotNews.ro ca toti clientii sai pot beneficia deja de un tarif mediu pentru convorbirile in roaming cu peste 40% mai scazut decat in vara anului 2005.

Cu toate acestea, reprezentantii operatorului au declarat ca vor respecta reglementarile adoptate de autoritatile europene in ceea ce priveste reducerea tarifele de roaming.

De asemenea clientii Vodafone care au optat deja pentru programul Passport pot ramane in continuare pe aceste planuri tarifare si nu vor fi obligati sa treaca la euro-tariful impus de Parlamentul European, potrivit clauzei "opt-in" care prevede posibilitatea ca utilizatorii sa-si exprime optiunea privind alegerea planului tarifar de roaming.