• Discretul Sorin Creteanu (43 de ani), patronul firmelor asociate cu Posta, si-a creat, in ultimii ani, un grup de firme cu afaceri de zeci de milioane de euro anual. Bilantul Comnord pe prima jumatate a acestui an arata o cifra de afaceri de 39,3 milioane de euro, cu un profit de 4,2 milioane euro-de zece ori mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

• Comnord e detinuta de Creteanu (57,49 la suta), Naveco Limited (33,35 la suta) si Stere Tivichi (6,14 la suta). Naveco este un off-shore inregistrat in Nicosia (Cipru), iar Tivichi-un partener al lui Creteanu in mai multe companii: Comnord, Procema, Lafarge Comnord.

Tivichi (57 de ani) a detinut functia de administrator al Unicom Holding, companie a lui Constantin Iavorski, fost ministru al Energiei in Republica Moldova, furnizor traditional de pacura si carbuni pentru societatile energetice de stat din Romania.

• Parteneriatele lui Creteanu il includ pe Gabriel “Puiu” Popoviciu, ginerele raposatului Ion Dinca, fost demnitar comunist. Cei doi, prin consortiul Practic SA-Baneasa Investments-Comnord-Procema, construiesc Mall Obor.

O alta legatura Creteanu-Popoviciu ar fi, potrivit presei, chiar off-shore-ul Naveco-despre care ziarul “Curentul” scria, in 2006, citand-o pe “sotia lui Mihai Toader” ca ar fi fost al lui Creteanu, Popoviciu si Toader. Acesta din urma a dezmintit categoric ca ar fi implicat.

Conexiunea Popoviciu-Creteanu a reiesit si dintr-un articol din “Saptamana Financiara” (23 octombrie 2006), potrivit caruia din capitalul social al Comnord ar fi preluat actiuni IBT Corporation Investitii.

Aceasta din urma e detinuta de Nicolae Badea, al doilea ginere al lui Dinca, si de off-shore-urile Wildcom Ltd (Cipru) si International Business& Trading Corporation Ltd (Insulele Virgine Britanice)-pe numele careia se regasesc afaceri asumate public de Popoviciu (Baneasa Investments).

• In numeroasele sale firme, Creteanu are si alti asociati notorii in lumea afacerilor, intre care si Georgeta Danila, (sotia presedintelui BCR Nicolae Danila), in firma Kraft-Sac (domeniu: ambalaje si impachetare).

• De asemenea, Creteanu este un apropiat al primarului Adriean Videanu, impreuna cu care a fost fotografiat de paparazzi-i de la ziarul “Can-Can”la Saint-Tropez, unde familiile celor doi si-au petrecut vacanta de vara.