Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ solicitarii Ministrului Justitiei de schimbare din functie a procurorului Doru Tulus.Votul a fost de 6 la 1 impotriva revocarii.

Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, ne-a declarat ca "este o decizie corecta pentru ca raportul nu a evidentiat deficiente de natura sa atraga revocarea unui procuror-sef. Cererea initiala a ministrului justitiei era nemotivata si fara substanta".

Dupa sedinta CSM, ministrul Tudor Chiuariu a declarat ca nu va tine cont de decizia de astazi si va inainta cererea de revocare a lui Doru Tulus presedintelui Traian Basescu. Declaratia ministrului vine dupa ce in cursul sedintei CSM l-a criticat dur pe Tulus si intregul DNA.

" Inovatiile juridice prezentate cu naturalete de conducerea DNA sunt menite sa justifice abuzurile si aplicarea defectuoasa a legii in activitatea Sectiei- a II-a".

Tudor Chiuariu a avut un schimb dur de replici cu procurorul general, Laura Codruta Kovesi si cu unii dintre procurorii din CSM, care i-au atras atentia ca ignora raportul, ale carui concluzii sint departe de a fi atita de nefavorabile cum le prezinta el.

Decizia luata joi de Sectia de procurori a CSM este consultativa, hotararea finala apartinandu-i presedintelui Traian Basescu.