Adjunctul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (DGCCOA), Toma Rus, este urmarit penal de procurorii DNA, a anuntat postul de televiziune Antena 3.

Rus a fost audiat vineri, timp de peste o ora, la Directia Nationala Anticoruptie Cluj intr-un dosar de coruptie care dateaza din 2006.

Avocatul sau, Gheorghita Mateut, nu a oferit detalii despre faptele de care este acuzat Rus sau de dosarul de coruptie la care fac referire procurorii, precizand doar ca fostul sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (BCCOA) Cluj este cercetat pentru trafic de influenta si infractiuni conexe.

Toma Rus a fost seful BCCOA Cluj pana in decembrie 2006, iar apoi a fost avansat ca adjuct al sefului Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog. Antena 3 precizeaza ca Rus este in prezent urmarit penal in dosarul Piscicola, in care este acuzat ca ar fi favorizat mai multe persoane sa achizitioneze terenuri de sub luciul apei, desi nu aveau acest drept.