Reprezentantii televiziunii publice au anuntat luni ca vor aloca vineri, 23 noiembrie, "un spatiu adecvat mesajului prezidential", ca urmare a solicitarii facute in acest sens de Administratia Prezidentiala. In comunicatul de presa al TVR se vorbeste despre difuzarea unui mesaj al presedintelui si nu despre o emisiune.

"Potrivit solicitarii Administratiei Prezidentiale, seful statului doreste sa adreseze un mesaj cetatenilor Romaniei, prin intermediul postului TVR 1, pentru a explica importanta participarii la alegerile pentru Parlamentul European si la referendumul pentru votul uninominal majoritar in doua tururi de scrutin.

Televiziunea publica va da, astfel, curs cererii sefului statului de a 'explica importanta participarii romanilor la cele doua scrutine'. (...) Precizam ca ora, spatiul de emisie, locatia, precum si alte detalii de ordin organizatoric vor fi stabilite de comun acord cu Administratia Prezidentiala", se precizeaza in document.

Tot luni, liderii PD au anuntat ca au actionat in instanta SRTv si SRR. Presedintele Emil Boc a declarat ca PD a chemat in judecata posturile publice de televiziune si radio pentru ca nu au facut informarea cu privire la referendumul pentru votul uninominal.

Secretarul executiv al PD, Elena Udrea a explicat ca cererea de chemare in instanta a fost depusa luni si ea s-a bazat pe prevederile legilor de organizare a celor doua societati, pe cele din legea referendumului si pe cele dintr-o decizie a CNA.