Consiliul National de Integritate (CNI) a decis sa se intalneasca pentru a treia oara in aceasta saptamana, vineri, la ora 9.00, pentru validarea candidatilor la functia de presedinte al Agentiei pentru Integritate, dupa ce acest lucru nu s-a putut realiza din lipsa de cvorum, informeaza NewsIn.

Potrivit declaratiilor facute de presedintele CNI, Marcu Nicu, la sedinta de joi au fost prezenti doar noua din membrii consiliului, iar pentru validarea candidatilor la presedintia ANI erau necesari 11.

NewsIn mentioneaza ca la sedinta extraordinara a CNI de joi au lipsit reprezentantii PRM, PC, UDMR si cei ai inaltilor functionari publici ai judetelor si municipiilor.

Marcu Nicu a precizat ca daca nici la intalnirea de vineri nu se va constitui cvorumul necesar pentru validarea candidatilor, membrii Consiliului isi vor da demisia. Presedintele CNI a afirmat ca cei care absenteaza de la sedinte nu pot fi sanctionati nici din interior, nici de catre o alta institutie.

Cei zece candidati pentru presedintia ANI sunt Radu Dorel Liviu, Dragoi Ilie, Chis Radu, Vevera Adrian Victor, Garlasteanu Ionel Ion, Georgescu Ion, Radu Constantin Catalin, Balanescu Florin Cornel, Salca Rotaru Romi si Braun Vasile, toti indeplinind conditiile pentru a candida la functia de presedinte al ANI.

Consiliul National de Integriate a admis, in octombrie, doi candidati la proba scrisa a concursului pentru ocuparea functiei de presedinte al Agentiei de Integritate, Duguleana Liliana si Dramba Lucian, insa la a doua proba nu a promovat niciun candidat. CNI a anuntat ulterior ca va reorganiza concursul pentru presedintia ANI.

Plenul Seantului l-a validat la inceputul lui noiembrie pe Catalin Alexandru Macovei pentru functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Integritate.

Noul vicepresedinte va ocupa insa si functia de presedinte, aceasta datorita unui amendament adoptat de Comisia juridica a Senatului, care precizeaza ca in situatia in care postul de presedinte este vacant, atributiile pot fi exercitate de presedinte.