Renuntarea lui Dinel Staicu la conducerea Universitatii Craiova a dus la decizia unor jucatori foarte importanti ai echipei de a-si cauta echipe in Olanda sau Israel.

MARIO MORCOV, CATALIN FAINISI

Visul suporterilor Universitatii Craiova ca echipa lor sa ia titlul in sezonul viitor pare sortit pieirii dupa plecarea lui Dinel Staicu si intentia a trei dintre jucatorii de baza, Adnan Guso, Zeno Bundea si Mariko Daouda, de a face acelasi lucru. Primul are o oferta tentanta din partea lui Maccabi Petah Tikva, echipa situata pe locul 3 in Israel, care e dispusa sa-i platesca 250.

000 de euro pe an.

OFERTE. Tot din “tara sfanta“ a venit o oferta si pentru Zeno Bundea, a carui clauza de reziliere a contractului este de numai 100.000 de euro. Pe langa Israel, mijlocasul oltean a mai fost ofertat de FC Utrecht, Steaua si Rapid, insa acesta va da curs celei venite din Olanda, avand in vedere faptul ca batavii vor evolua in Cupa UEFA.

Desi a anuntat ca pleaca in concediu, Mariko Daouda a plecat in Franta, unde se pare ca sustine probe de joc la FC Metz, echipa care ar putea fi urmatoarea sa destinatie. De asemenea, Mircea Rednic, antrenorul care detine acum 20% din “Stiinta“, a declarat ca va parasi gruparea din Banie, avand in vedere ca omul care l-a adus la echipa, Dinel Staicu, si-a retras sprijinul.

Njock, dorit de FC Porto

Jeremie Njock a fost observat, in ultimele luni, de un trimis al campioanei Europei, FC Porto, care s-a interesat de achizitionarea camerunezului. Oficialii craioveni au negat orice contact al gruparii lusitane cu Njock, mentionand ca pe adresa clubului nu a venit nici o informatie de acest gen.

O oferta oficiala pentru atacantul de culoare a venit insa din partea unui club din Emiratele Arabe Unite, al carui nume nu a fost dezvaluit.

Sabin Ilie, oltean pe trei ani

Al doilea transfer al Universitatii in aceasta vara, dupa Mircea Ilie, de la Otelul, este atacantul lui Rapid, Sabin Ilie. Fostul jucator de la Steaua, Valencia, Dinamo si Rapid s-a inteles cu gruparea olteana pentru un contract pe trei ani. Desi salariul acestuia nu a fost comunicat deocamdata, se pare ca acesta se va cifra in jurul sumei de 60.000 de dolari pe sezon.

Desi este nascut in Craiova, Ilie nu a jucat niciodata la echipa fanion a Olteniei, plecand in fotbalul mare de la Electroputere, alaturi de fratele sau, celebrul Adrian Ilie.

Gigi Becali si Dinel Staicu negociaza pentru Plesan

EDITIA a II-a

Patronul Universitatii Craiova, Dinel Staicu, a declarat ieri ca omologul sau stelist, Gigi Becali, i-a oferit pentru transferul mijlocasului Mihaita Plesan suma de un milion de dolari plus jucatorii Marian Aliuta, George Ogararu si Dorel Mutica. Staicu a precizat insa ca i-a cerut suma de 1,5 milioane de dolari, plus cei trei jucatori ai echipei din Ghencea.

Tot potrivit liderului gruparii oltene, negocierile purtate pentru transferul lui Mihaita Plesan sunt foarte avansate, existand posibilitatea ajungerii la un acord in cursul zilei de astazi.