UDMR este in trei finale, cu candidati ai PSD, PD si PNL, PUR si PSD se infrunta in doua orase - Galati si Bacau, iar in alte doua, Brasov si Ramnicu Valcea, are loc un duel fratricid intre candidatii PD si PNL.

Polul de atractie il constituie infruntarea de la Cluj dintre fostul ministru de interne Ioan Rus si presedintele executiv al PD, Emil Boc.

La Bacau, candidatul PUR Romeo Stavarache, sprijinit de PD si PNL, incearca sa-l detroneze pe primarul ultimilor 8 ani, Dumitru Sechelariu.

La Galati, tot un duel PSD-PUR intre actualul primar, Dumitru Nicolae si fostul primar Eugen Durbaca.

In unele orase ca Iasi, Ploiesti, Craiova si Focsani candidatii PSD au un avans confortabil si victoria candidatilor aliantei in aceste orase ar constitui o enorma surpriza.

In schimb, candidatii aliantei sunt favoriti in fata celor ai PSD la Bistrita, Calarasi, Resita si Tulcea.

Dueluri pe muchie de cutit vor avea loc la Braila, unde doar 700 de voturi ii separau in turul intai pe candidatul PSD de cel al PNL, la Piatra Neamt unde primarul PSD, Ion Rotaru, are un avans de doar 29 de voturi fata de candidatul PNL, Gheorghe Stefan, presedinte clubului de fotbal Ceahlaul.

Iar la Slobozia, senatoarea PD Maria Petre are cu doar 8 voturi mai mult decat contracandidatul sau de la PSD, Gabi Ionascu. Un tur doi interesant are loc la Satu Mare, unde candidatul UDMR, desi are un avans confortabil fata de candidatul PNL, va avea de infruntat poate un vot etnic intr-un oras in care ungurii sunt in minoritate.

In sfarsit, in sectoarele Capitalei, cei cinci primari PSD vor fi in balotaj dificil in fata canidatilor Aliantei, care sunt purtati pe valul victoriei lui Traian Basecu la Primaria Generala si ai listei PD-PNL la Consiliul General si la consiliile de sector.