Desi amindoi sustin ca “ciocnirea” a fost intimplatoare, Stavarache venind spre Bucuresti, iar Hrebenciuc indreptindu-se spre Bacau, intilnirea este cel putin suspecta, dat fiind faptul ca astazi urmeaza sa se decida prin vot cine va ocupa scaunul de presedinte al Consiliului Judetean Bacau.

Suspiciunile privind tentativa de blat pe care ar incerca sa-l faca PSD cu partidul lui Voiculescu incepe sa prinda astfel forme concrete. “M-a intrebat cum votez miine si mi-a propus la schimb un post de vicepresedinte la Consiliul Judetean pentru PUR”, sustine Stavarache. De mentionat e ca, la Bacau, PSD-ului ii lipsesc trei voturi pentru a-si impune omul la conducerea judetului.

Stavarache spune ca a refuzat propunerea lui Hrebenciuc, invocind protocolul de colaborare incheiat de PUR la nivel local cu Alianta PNL-PD. “Nu exista loc de negociere cu PSD. Nimic nu poate fi schimbat. Propunerea lui Hrebenciuc dovedeste disperarea PSD-ului de a nu pierde tot la Bacau”, a declarat Stavarache.

Primarul PUR sustine ca Hrebenciuc s-a mai interesat, printre altele, de datoriile lasate in urma de fostul baron PSD Dumitru Sechelariu si ca a incercat sa destinda conversatia cu chestiuni ce tin de fotbal. “L-am intrebat daca trecem de Cehia si Olanda la toamna, pentru Mondiale”, a ocolit Hrebenciuc motivul real al intilnirii sale cu Stavarache.

Pesedistul a refuzat sa precizeze ce i-a propus primarului PUR: “A fost o discutie privata, o problema personala si o intilnire intimplatoare. Nu e treaba voastra...”.