Spectacolul a fost planificat in cele mai mici amanunte, dupa criteriile Cartii Recordurilor, pentru a putea fi omologat. Cei 11 sportivi vor evolua pe o scena de 20 de metri patrati, acoperita, din Parcul Central. Timp de o luna ei vor dormi si vor minca tot acolo. Exercitiul va fi executat simultan de cel putin doi dintre membrii echipei, in caz contrar recordul nu va fi omologat.

La fiecare cinci ore se va face o pauza de 15 minute. Organizatorii au avut pretentia ca spectatorii sa-si treaca numele intr-un caiet de cite ori vin sa asiste la reprezentatie. Toate documentele legate de maraton trebuie sa fie scrise exclusiv de mina. Doi reprezentanti ai Guinness Book vor urmari incognito si vor face inregistrari video prin sondaj.

Maratonul va fi supravegheat si de o echipa medicala, iar sportivilor li s-a recomandat sa nu consume alimente cu continut mare de grasimi sau care baloneaza. Kelemen Ida detine deja un record mondial, stabilit anul trecut cind a facut o demonstratie de gimnastica aerobica de 12 ore, cu patru mai mult decit recordul omologat de o sportiva din Ungaria.

In acest interval de timp, in care a fost sustinuta de citeva sute de spectatori, Kelemen Ida, mama a doi copii, a slabit patru kilograme.