Controalele efectuate de echipele Directiei de Control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism la 70 de unitati turistice de pe Litoral s-au soldat cu amenzi de 185 de milioane lei, informeaza un comunicat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Hotelul Balea, din statiunea Neptun, de doua stele, a fost amendat cu 40 de milioane lei, iar 20 de camere au fost scoase din circuitul turistic. Inspectorii au constatat lipsa prosoapelor, a sapunurilor, odorizantelor WC, lenjeria de pat era foarte uzata, iar mobilierul era rupt. Intreg hotelul prezenta un grad avansat de degradare (geamuri sparte, pereti cu infiltratii).

De asemenea, tot in Neptun au fost amendate cu cate 20 de milioane lei Hotelurile Slatina si Craiova, intre deficientele constatate fiind uzura avansata a mochetei si mobilierului, a tamplariei sau a instalatiilor sanitare. In Costinesti au fost verificate 11 unitati, dintre acestea, doua, Terasa Marius si Terasa Batanoiu, fiind sanctionate cu cate zece milioane lei.

In Eforie Sud si Eforie Nord, din cele 23 de unitati controlate, trei au fost sanctionate. Terasa Covasna, Pizzeria Mitu au fost amendate cu zece milioane lei, iar Hotelul Magura a fost sanctionat cu avertisment.

Urmare a numeroaselor reclamatii sosite la sediul ANT pentru Hotelul si Restaurantul Olimpic din statiunea Jupiter, inspectorii au verificat si sanctionat acest hotel cu 20 de milioane lei. Din camere lipseau paharele, cosurile de gunoi, iar in Restaurantul Olimpic mobilierul era uzat, tapiteria era rupta, fetele de masa patate, iar tavanul si peretii prezentau infiltratii.

In Saturn au fost sanctionate Hotel si Restaurant Prahova - cu 20 de milioane lei, Terasa Fast Food Saturn si Fast Food Rustic - cu cate 10 milioane lei, Pizzeria Izet - cu 5 milioane lei, iar Hotel-Restaurant Cerna a fost sanctionat cu avertisment.