Din primele zece persoane de pe aceasta lista cinci sint asiatice. Astfel, dupa “doamna de fier” a Chinei, pe locul al treilea se situeaza liderul Congresului National Indian, Sonia Gandhi (57 de ani), iar pe locurile opt si noua - presedintii Indoneziei si Filipinelor, Megawati Sukarnoputri si Gloria Macapagal Arroyo.

Pe locul al 12-lea se afla cea mai influenta femeie din Marea Britanie, sotia premierului britanic Cherie Blair. Pe lista sint incluse si alte cinci femei din acest stat, intre care fostul premier Margaret Thatcher (locul 21), regina Elisabeta a II-a (locul 22) si “mama” lui Harry Potter, scriitoarea Joan Rowling (locul 85).

Cel mai bine reprezentate pe lista celor 100 cele mai influente femei din lume sint americancele - 55, intre care se numara prima doamna a tarii Laura Bush (locul 4) si senatorul Hillary Clinton.

Cea mai importanta femeie de afaceri a fost aleasa Carly Fiorina, presedinta Hewlett-Packard, iar din domeniul divertismentului si al televiziunii, Oprah Winfrey, faimoasa moderatoare de talk-show, ocupa locul 62.

Selectia a fost realizata dintr-un numar de 300 de “pretendente”, avindu-se in vedere sumele de bani pe care le controleaza direct sau indirect, precum si numarul de aparitii in presa.