Facilitati si costuri reduse pentru exportatori sunt cuvintele de ordine ale EXIMBANK in aceasta toamna, banca dorind sa vina in sprijinul celor care doresc sa isi dezvolte activitatea si sa exporte in siguranta.

Prima dintre aceste campanii este destinata agentilor economici din industria lemnului, pentru care EXIMBANK a pregatit un pachet special de produse si servicii.

Creditul in lei, euro sau dolari impreuna cu polita de asigurare a riscului de neplata la extern si cu raportul de informatii comerciale formeaza pachetul promotional EXIMBANK oferit exportatorilor care prelucreaza lemnul si produsele din lemn si pluta, fabrica mobila, articole din impletitura de paie si alte materiale vegetale, celuloza, hartie si produse din hartie.

Creditele oferite de EXIMBANK au cea mai mica rata a dobanzii de baza de pe piata. De asemenea, agentii economici care contracteaza aceste credite in lei beneficiaza, la finalizarea exportului, de bonificatia de dobanda, produs derulat exclusiv prin EXIMBANK.

Bonificatia de dobanda reprezinta recuperarea pana la 50% din dobanzile platite de exportator pentru creditul utilizat pentru productia de export. In acest mod, agentii economici obtin, la costuri reduse, capitalul de lucru necesar realizarii productiei de export.

De asemenea, pentru evitarea riscurilor politice si comerciale implicate in general de tranzactiile internationale, EXIMBANK ofera clientilor rapoarte de informatii comerciale, elaborate de analisti specializati, in vederea evaluarii partenerilor de afaceri sau a potentialilor concurenti.

In privinta politei de asigurare a riscului de neplata la extern, proportia asigurata este de maximum 85% din valoarea limitei de credit stabilite.

EXIMBANK este singura institutie bancara din Romania care poate asigura in numele si contul statului, oferind agentilor economici exportatori intreaga gama de servicii si produse menite sa ii ajute sa isi dezvolte activitatea si sa exporte in siguranta.

Urmatoarele campanii ale EXIMBANK, cu noi facilitati, vor fi prezentate in numerele viitoare ale publicatiei.