Fragmentele ambelor avioane prabusite in Rusia saptamana trecuta contin urme de hexogen, substanta exploziva folosita in atentate teroriste, a anuntat un purtator de cuvant al FSB, citat de agentiile internationale de presa.

Serviciul de informatii rus a anuntat, vineri, ca a descoperit urme de explozivi intr-unul dintre cele doua avioane distruse, Tupolev-ul 154 cazut in apropiere de Rostov pe Don (sud-vest), fapt ce a condus la concluzia ca pe putin una dintre cele doua prabusiri a fost determinata de un act terorist.

Sambata, analize complementare ale fragmentelor avionului TU-134, prabusit in regiunea Tula, au indicat aceleasi urme de hexogen.

Intre timp, investigatorii rusi au identificat doua pasagere, probabil de nationalitate cecena, care s-au aflat la bordul celor doua avioane, de a caror soarta nu s-a interesat nimeni, dupa dubla catastrofa aviatica.

Prin urmare, autoritatile s-au vazut silite sa recunoasca, dupa ce initial exclusesera varianta unui atac terorist, ca aceasta este cea mai plauzibila pista si ca acele doua femei ar fi putut avea asupra lor explozivi la bordul celor doua avioane, pe care i-au detonat in zbor, actionand ca niste kamikaze.