Pentru merite deosebite, agentii vor primi si caschete adevarate

Politistii de tabla montati pe Valea Oltului vor fi dotati si cu aparate de filmat, a declarat ieri comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Vilcea, Rindunel Badescu. Ofiterul a precizat ca, pe viitor, pentru a parea mai reali, agentii vor fi fabricati din fibra de sticla. In prezent, politistii artificiali pot fi vazuti de soferi in trei locuri pe Drumul European 81.

Scopul amplasarii acestora este acela de a-i detemina pe soferi sa apese mai mult pe pedala de frina si mai putin pe acceleratie. Totusi, conform inspectorului Catalin Oprescu, cel care a “inventat” agentii de tabla, acestia sint vizibili mai ales pe timp de noapte, iar vesta reflectorizanta ii baga in sperieti pe participantii la trafic.

In timpul zilei, afirma inspectorul, desi este imbracat in uniforma regulamentara, agentul de tabla nu este confundat cu unul adevarat. Dar, cu toate acestea, “tablagiii” si-au facut pina acum datoria, asa incit conducerea IPJ Vilcea a hotarit sa-i doteze, pe linga aparatul de filmat, si cu caschete adevarate.