In partida FC National - U Craiova (3-1), din ultima etapa de campionat, gazdele au folosit 6 fotbalisti straini, motiv pentru oficialii craioveni sa depuna o contestatie. Conform art. 16.

7 din Statutul si Regulamentul FRF, "o echipa divizionara A poate utiliza maximum 5 jucatori de cetatenie straina, in teren, pe toata durata jocului", fara a se specifica foarte clar daca 5 e numarul total de jucatori ce pot fi trimisi pe teren sau al fotbalistilor ce trebuie sa se afle in joc la un moment dat.

Ieri dupa-amiaza, in fata Comisiei de Disciplina s-au prezentat, din partea Stiintei, presedintele Pavel Badea, directorul de competitii Ovidiu Costesin si mina dreapta a patronului Dinel Staicu, Cornel Volintiru, in timp ce Nationalul l-a avut drept emisar pe presedintele Gino Iorgulescu.

Audierea partilor a durat 15 minute, vreme in care Badea a citit un memoriu de 4 pagini, plin de citate in limba latina!

Dupa aproape o ora si jumatate de deliberari, seful Comisiei, Doru Viorel Ursu, a anuntat ca rezultatul meciului ramine cel stabilit pe teren, 3-1. In sprijinul acestei hotariri Ursu a adus stenograma unei Adunari Generale a FRF, in care Iorgulescu tocmai cerea lamuriri in privinta numarului maxim de jucatori straini ce pot fi folositi intr-o partida.

"Ca sa fie clar de acum incolo, o formatie de Divizia A poate utiliza maximum 8 fotbalisti de cetatenie straina, dar numai 5 dintre ei sa se afle concomitent pe teren", a adaugat Ursu.

"N-am facut jocurile Stelei, ale Rapidului sau ale lui Dinamo, ci am aparat interesele Craiovei! Nu vom renunta, ne vom cauta dreptatea inclusiv la UEFA si FIFA. Astazi n-a pierdut Universitatea, ci fotbalul romanesc"

Pavel Badea, presedinte U Craiova

"Nu ma mira sentinta, pentru ca o intuiam. Eu l-am sfatuit pe Badita sa o lase balta, dar el vrea sa mearga mai departe, macar asa, ca sa apere un principiu. Eu nu vreau puncte pe care nu le-am cistigat pe teren"

Dinel Staicu, patron U Craiova

Politia s-a sesizat in "cazul Plesan"

Dupa dezvaluirile din Gazeta de ieri, conform carora Mihaita Plesan conduce de 3 ani, desi nu are carnet, Politia Craiova a demarat o ancheta. Comisarul-sef Marin Popescu, seful Serviciului Politia Rutiera, a declarat: "Vom cerceta aspectele relatate in ziar, inclusiv cel referitor la schimbarea domiciliului din Craiova in Bals.

Daca il vom prinde pe Plesan la volan, ii vom intocmi dosar penal". y Mario Morcov (Craiova)

Mititelu are termen pina pe 15 octombrie

Patronul Universitatii, Dinel Staicu, a declarat ieri ca Adrian Mititelu trebuie sa-i achite pina pe 15 octombrie toate restantele financiare pe care le are fata de el. "Am auzit ca a aruncat prin oras zvonul ca, de fapt, el m-ar fi tepuit pe mine, ca mi-ar fi dat niste actiuni care nu mai erau ale lui.

Hai, ma, chiar credeti ca ma face Mititelu pe mine?! Daca nu se prezinta cu banii, ii iau casa si-o sa ajunga pe drumuri! Televiziunea si ziarul nu i le iau, ca in alea trebuie sa bag bani si n-are rost", a spus Dinel. y Mario Morcov (Craiova)