Sistemul politic din Romania este bolnav!

Poporul sufera de o maladie grava: saracia!

Constiinta ca pot face ceva pentru el ca sa-l scap de aceasta agonie, Bunul Samaritean din mine, m-a indemnat sa revin in tara ca sa candidez la cea mai inalta functie din stat, convinsa fiind ca este nevoie de o schimbare mai ales in randul clasei politice.

Am venit aici pe forte proprii, cu toata dragostea pentru poporul meu si intentia de a face « curatenie generala ». As fi fost singura in pozitia sa multumesc populatia si nu partidul care m-a impins la putere.

Am venit sa schimb clasa politica din Romania.

Am venit cu o dorinta arzatoare (asa cum m-am exprimat foarte plastic - «cu foc in mate»), de a occidentaliza Romania, de a-i reda demnitatea si de a o scoate din abisul coruptiei (prin puterea unica a presedintelui de a schimba total justitia), de a-i crea o noua aura, aceea pe care o merita, a unei tari solide in care investitorii sa aibe incredere sa vina, sa creeze noi locuri de

munca stabile, cu un salariu care sa reflecte valoarea reala a individului, salarii la nivel european; legi care sa faciliteze si sa incurajeze crearea de noi afaceri care sa conduca la formarea adevaratei clase de mijloc - coloana vertebrala a unei societati sanatoase;

O tara in care sa se redea demnitatea pensionarilor, cei 7 milioane de oameni care au muncit cinstit si au contribuit toata viata la acel fond care sa le asigure o pensie decenta (oare unde o fi acel fond !?) ;

O tara in care tinerii sa aiba o motivatie sa doreasca sa-si construiasca un viitor in locul in care s-au nascut si nu sa-l paraseasca asa cum au facut-o deja 3 milioane dintre ei;

O tara in care sistemul de sanatate sa fie adus la nivelul secolului 21, in care doctorii sa castige cu demnitate si nu sa stea cu mana intinsa la pacienti, si in care sa nu fie blamati pentru modul jalnic de administrare al Ministerului Sanatatii ;

O tara in care educatorii si profesorii de la orice nivel sa fie tratati si platiti decent incat sa nu mai vanda examene si diplome ;

O tara in care sa fie respectata demnitatea taranului roman care produce pentru noi toti hrana cea de toate zilele prin a-i acorda credite si facilitati, incurajari materiale asa cum se intampla in toate tarile civilizate din lume, de a-i incuraja spiritul intreprinzator;

O Romanie in care femeia sa fie respectata, protejata prin lege si cotata la adevarata valoare, fara discriminare;

O tara unde religia sa-si aiba locul ei bine definit si independent;

O tara in care omul de rand sa aiba libertatea financiara si sa poata gandi mai departe decat ziua de maine ;

Asta ti-am dorit eu tie, dulce Romanie!

Prin retragerea candidaturii, Lia Roberts nu pierde nimic, dimpotriva, a castigat o experienta unica, aceea de a cunoaste situatia reala a Romaniei, direct, si nu din rapoarte si relatari.

Dar, s-a pierdut acea sansa unica de a revitaliza, energiza, reinvia, reconstrui, o Romanie a secolului 21 si de a aduce romanii la un nivel de gandire, acela al mileniului III, al acelei Europe in care doresc atat de mult sa fie acceptati, s-a pierdut ocazia venirii acelui « suflu nou » pe care numai eu puteam sa-l aduc.

Pentru ca nu este suficient sa fii impins intr-o lume noua tie, trebuie sa fii pregatit mental ca sa te adaptezi, sa supravietuiesti si sa fii productiv si competitiv in ea.

Doresc sa le multumesc celor multi, peste 300,000 de oameni care si-au manifestat dorinta pentru o schimbare radicala in Romania. (Strangerile de maini si solidaritatea noastra in gandire sunt ceva sfant si le voi purta in suflet pentru totdeauna). Din pacate, acestia nu suntem in numar suficient pentru a face o diferenta in noiembrie la alegeri.

Dumneavoastra, cei ce aveti o gandire de avangarda, aveti o munca grea de acum incolo si anume aceea de a-i lamuri pe ceilalti ca trebuie sa isi schimbe mentalitatea si sa paseasca in secolul 21 daca vor sa supravietuiasca atat moral cat si fizic intr-o Europa in care doresc sa fie acceptati.

Prin luarea acestei decizii raspund si acelora care, in mod pripit si rau intentionat, m-au catalogat drept «iepurele din palarie al PSD-ului». Deoarece vreau ca poporul sa-si aleaga conducatorii pe care si-i doreste nu vreau ca prin participarea mea la alegeri sa creez un dezechilibru inclinand balanta.

Eu sunt una singura, am revenit in tara mea cu toata dragostea, cu tot avantul, punandu-mi proprii bani la bataie ca sa lupt cu un sistem care este total ostil oricarui independent, doar ca sa realizez dezideratele poporului meu, fara vreun interes personal de nici un fel.

Am venit 95 la suta din drum, sacrificand o cariera politica pentru care am muncit un sfert de secol in SUA, tara cea mai democratica din lume, dorind sa merg pana la capat cu acest sacrificiu : renuntarea la cetatenia americana odata devenita Presedintele Romaniei (putini stiu acest lucru).

Dar ultimii 5 la suta erau ai dumneavoastra.

Repet, eu nu am pierdut nimic, as fi mers pana la capat daca erau sorti de izbanda, dar cei mai multi dintre dumneavoastra nu au recunoscut aceasta sansa unica a Romaniei de a se redresa in proprii ochi si cei ai lumii intregi, sansa de a lasa mostenire copiilor si nepotilor, sansa de a fi mandri ca au avut curajul sa fi fost participanti la acest act istoric.

Conform sondajelor actuale, electoratul este impartit aproape egal in proportie de 40 la suta si 40 la suta intre cei doi poli de putere, deci nu exista loc pentru un al treilea candidat, cu adevarat independent.

Este important sa stii cand sa te opresti, sa-ti evaluezi sansele si sa iei o hotarare in consecinta. Am venit ca sa castig, nu ca sa cumpar presedintia Romaniei, ca independent, fara nici o legatura ideologica sau de interese cu trecuta sau cu prezenta clasa politica din Romania.

Am venit ca sa castig presedintia pentru dumneavoastra. Dar asa cum se arata lucrurile, va ramane ostateca unui partid sau altul cand, de fapt, conform Constitutiei tarii ar trebui sa fie deasupra lor, independenta. Mediul politic nu este interesat in eficientizarea procesului de dezvoltare ci in interesele personale de parvenire cu orice pret.

Democratia in Romania este aproape inexistenta!

Clasa politica romaneasca, din pacate, nu este pregatita la acest moment pentru a tolera candidatura unui independent de anvergura.

Sistemul politic m-a tinut departe de dumneavoastra, alegatorii. Nu am avut acces la posturile nationale desi aparitia se facea platita cu bani grei, am fost refuzata recent, in scris, de doua ori, in timp ce candidatii partidelor majore isi faceau campanie electorala.

Detin informatii certe ca anumiti oameni politici care controleaza institutii media au instituit un adevarat embargo mediatic la adresa mea.

Este important pentru dumneavoastra daca presa este libera ?

Suntem tot la stadiul in care acceptam sa ni se spuna ce sa citim si ce sa ascultam ?

Prin acest refuz facut mie, este exact ce vi s-a intamplat dumneavoastra, ca si cum ati fi incapabili sa decideti singuri. De aceea, poate, se face un efort extraordinar sa se inventeze diverse moduri de a fura voturi, tot ca sa se decida pentru dumneavoastra !

In plus, noua Lege electorala care permite alegatorilor calificati din strainatate sa voteze doar la ambasade este un nou mod de a obstructiona alegatorii din diaspora sa-si exercite dreptul garantat de Constitutie si astfel sa limiteze accesul acestora la candidatura mea.

Am fost sabotata in cel mai josnic mod la strangerea de semnaturi (drept garantat de lege), incercand sa mi se strecoare mii de semnaturi care erau in fapt false, numele si datele erau dintr-o baza de date si semnaturile in consecinta - false. Eu nu tolerez frauda, nu intentionez sa devin parte din problema. Acest lucru va fi dus in justitie.

Cu toate acestea, am reusit sa strangem numarul necesar de semnaturi. Pentru acest efort masiv doresc sa le multumesc tuturor acelora care mi-au acordat increderea si carora le voi ramane pe veci recunoscatoare. Daca am fi fost mai multi, IMPREUNA, am fi putut face diferenta.

Am venit ca sa castig pentru dumneavoastra, nu pentru mine !

Nu pot castiga intr-un sistem care imi este potrivnic, asadar, nu voi candida. Imi voi continua munca de Consul Onorific. Voi ramane o luptatoare pentru promovarea si sustinerea intereselor tarii mele si ori de cate ori voi avea ocazia voi contribui la imbunatatirea imaginii Romaniei asa cum am facut-o si pana acum, inclusiv ajutand-o sa intre in NATO.

Daca rezultatele alegerilor din noiembrie vor demonstra ca poporul roman este hotarat sa aleaga alta cale decat cea impusa de actualii politicieni, o cale adevarata spre democratia occidentala, eu sunt dispusa sa revin oricand.

Va veni si ziua cand Romania va dori adevarata libertate si democratie si sa priveasca spre vest nu catre est! Iar cand aceasta zi va veni, voi fi alaturi de dumneavoastra ca sa va servesc cauza. Pentru ca trebuie sa servesti cu adevarat o cauza ca sa fii conducator!

Sper ca data viitoare cand cineva sincer va dori sa ajute cu adevarat si dezinteresat tara asa cum doresc eu, si care va fi obstructionat la modul la care eu am fost impiedicata sa ajung la dumneavoastra, veti iesi in strada si va veti impune punctul de vedere in mod vehement pentru ca nepotii si copiii dumneavoastra sa nu mosteneasca un astfel de sistem.

Sa nu lasam ca cei care si-au dat viata in ’89 sa fi murit in zadar!

Inca odata, multumesc acelora care au crezut in candidatura mea si in reusita ei, acelora care au fost de la inceput alaturi de mine, acelora care mi s-au alaturat pe parcurs si acelora care sunt inca alaturi de mine in aceste momente grele.

Dumnezeu sa aiba in paza Lui poporul roman!

Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!