Elevii scolilor din Rusia vor purta placute metalice de identificare si "pasapoarte" de identitate, in care sunt prezentate datele fiecarui copil si informatii despre starea lor de sanatate, informeaza "The Guardian".

Potrivit autoritatilor, aceste masuri au fost luate in urma tragediei de la Beslan, unde circa 200 de copii si-au pierdut viata. Placutele metalice pot fi atasate si pe coperta pasaportului, care, alaturi de numele si data de nastere ale elevului, mai contine si fotografia acestuia, si amprenta, sau purtate la gat.

"Inauntrul pasaportului, elevii vor gasi si cateva instructiuni, menite sa-i ajute in cazul in care are loc un atac terorist, un accident de circulatie sau raman blocati la metrou. Pentru atacuri teroriste, am elaborat urmatoarele instructiuni:

«Pastrati-va calmul. In curand vor sosi ajutoare. Daca auziti impuscaturi, aruncati-va pe podea. Acoperiti-va capul cu mainile si ramaneti asa. Incercati sa stati cat mai departe de geamuri sau de usi».

Explicatiilor din pasaport li se alatura cele date de profesori. Cadrele didactice vor face saptamanal ore de instructie cu copii", a declarat Valeri Muliar, membru al Comitetului de Securitate din Moscova si, totodata, autorul acestui pasaport.