Alianta PNL-PD "Dreptate si Adevar" il va anunta oficial pe liberalul Calin Popescu Tariceanu ca viitor premier in cazul in care formatiunea pe care o reprezinta va castiga alegerile. Conducerea Aliantei a luat decizia de a face acest anunt dupa ce a mentionat initial ca nu este important cine este desemnat pentru acest post, fapt ce a atras criticile rivalului sau Uniunea Nationala PSD+PUR.

Liderii Uniunii au atacat Alianta pe motiv ca nu anunta premierul pentru ca nu au oameni de valoare si nici program de guvernare viabil. Calin Popescu Tariceanu a devenit co-presedinte al Aliantei dupa ce Theodor Stolojan s-a retras din viata politica si l-a delegat pe acesta sa-i preia atributiile.

Desemnarea sa drept viitor premier nu este o surpriza, numele lui Tariceanu fiind vehiculat pentru acest post cu mult timp in urma. Prin aceasta nominalizare se elimina si speculatiile, cel putin deocamdata, potrivit carora retragerea lui Stolojan a fost o inscenare, pentru ca la momentul oportun sa fie el numit seful viitorului Executiv.