Judecatoarea Simona Lungu va fi sanctionata indiferent daca a aparut sau nu in pelicula erotica "Secretele seductiei". Si asta deoarece Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti, in cursul anchetei, a descoperit alte fapte ale judecatoarei care o fac incompatibila cu statutul de magistrat.

Pe baza verificarilor facute de inspectori, Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti a hotarat ieri declansarea actiunii disciplinare impotriva judecatoarei Simona Lungu pentru incalcarea normelor codului deontologic, a declarat Dan Lupascu, presedintele Curtii de Apel si secretarul general al Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM).

Potrivit acestuia, judecatoarea se face vinovata de faptul ca "nu s-a abtinut" de la implicarea in actiuni care au compromis-o atat pe ea, cat si intreg corpul magistratilor. Dan Lupascu a spus ca au fost verificate aspectele privind implicarea judecatoarei Lungu in activitatea unei societati comerciale din Piatra Neamt, care comercializa casete audio si video.

Astfel, s-a constatat ca judecatoarea era actionar la aceasta societate. Lupascu a spus ca judecatoarea a depus un act aditional din 2001, potrivit caruia s-ar fi retras din actionariatul acelei societati, dar ca acest act nu a fost depus si la Oficiul Comertului, astfel incat modificarea sa figureze in evidente.

Potrivit secretarului general al CSM, judecatoarea se face vinovata si de incalcarea obligatiei de a depune declaratia de interese, ceea ce reprezinta "un alt indiciu ca judecatoarea Lungu nu face cinste institutiei magistratilor". Ba mai mult, judecatoarea Lungu nici macar nu a catadicsit sa-si completeze declaratia de avere, potrivit legii.

Pe pagina de internet, nici una din rubrici nu este completata. Referitor la caseta erotica a carei protagonista se presupune ca ar fi judecatoarea, Lupascu a spus ca aceasta inregistrare a ajuns la Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC) si ca, din dispozitia CSM si cu acordul Simonei Lungu, expertii au inceput examinarea acesteia.

Potrivit lui Dan Lupascu si in cazul in care INEC concluzioneaza ca judecatoarea Lungu nu este protagonista acelei casete, actiunea disciplinara impotriva magistratului va continua, avand in vedere celelalte aspecte mentionate.

Contractul de munca al Simonei Lungu a fost deja suspendat, dar, potrivit procedurii, in conditiile in care aceasta se afla in concediu fara plata, ea isi mentine calitatea de magistrat.

Iulius CEZAR, Violeta FOTACHE