PUR si PRM au intins din nou mana PSD, ieri, cel putin la nivel declarativ. La alegerea presedintilor celor doua Camere, umanistii si peremistii au spus ferm ca ii vor sustine pe candidatii pesedisti. Daca PRM s-a mentinut ferm de partea PSD si in privinta guvernarii, PUR a avut o atitudine bizara, spunand ca nu exclude sa sprijine Alianta D.A. in formarea guvernului.

Declaratiile ciudate ale liderilor umanisti i-au bulversat pe senatorii si deputatii din Alianta D.A. Liderii PNL si PD calculau in permanenta fiecare vot care le-ar putea proveni de la parlamentarii sindicalisti si sperau intr-o minune. Cel putin la Senat, Nicolae Vacaroiu parea castigator, cu 79 de voturi, fata de necesarul de 69.

Pesedistii dadeau asigurari ca si la Camera Deputatilor Adrian Nastase are sanse mari, dar liderii Aliantei D.A. se aratau convinsi ca situatia e de fapt favorabila Monei Musca. Spre seara, cand au inceput pregatirile pentru alegerea noilor conduceri ale Parlamentului, s-a declansat si circul pe motive de procedura.

Ca si cum ar fi fost o decizie de ultim moment, la Camera Deputatilor votul pentru alegerea presedintelui a inceput cu o pauza necesara tiparirii buletinelor de vot. A fost un bun prilej pentru deputatii de toate varstele de a-i face curte Dacianei Sarbu si pentru tinerele pediste sa se traga in poza pe culoarele Parlamentului.

Din pricina acestor intarzieri, era neclar daca ora programata - 21 - pentru depunerea juramantului presedintelui ales Traian Basescu in fata Camerelor reunite ale Parlamentului mai poate fi respectata.