"Planuim sa lansam primele carduri de debit sub sigla CEC la jumatatea lui 2005", a declarat Enache Jiru, presedintele CEC, in cadrul unei intalniri cu ziaristii. Desi el recunoaste ca, anul acesta, batalia s-a dat pe piata creditelor de consum, oferta CEC din 2005 se va axa, in primul rand, pe carduri de debit.

"Vom avea si facilitati de descoperiri de cont egale cu trei salarii, care sunt usor de convertit in credite", a precizat Jiru.

In 2005, pe langa lansarea unor produse precum cardurile, CEC vrea sa faca si primii pasi in utilizarea canalelor de distributie alternative precum Internetul si serviciile bancare prin telefon, care au fost anul acesta o sursa importanta de noi clienti pentru marile banci. "2005 va fi un an de expansiune pentru CEC.

In buget sunt prevazute activitati de distributie pe Internet si prin telefon", sustine Jiru. El considera ca bancile pot atrage cat mai multi clienti prin doua cai: fie prin reducerea preturilor (dobanzi si comisioane), fie prin cresterea operativitatii. "Cred ca, anul acesta, in fata clientilor a primat operativitatea", spune Jiru.

Expansiunea CEC va avea loc in conditiile in care 2005 ar trebui sa marcheze trecerea CEC in maini private, dupa 140 de ani in ograda statului. "Cred ca, pana la sfarsitul lui 2005, vom cunoaste castigatorul in procesul de privatizare", a punctat Jiru.

El a incercat sa dea asigurari ca termenul de privatizare nu va fi ratat, desi exista intarzieri in semnarea contractului cu consultantul de privatizare.