Fostul selectioner al Nationalei Romaniei, Anghel Iordanescu, este interesat de preluarea postului de manager al formatiei engleze de liga secunda Nottingham Forest. "Iordanescu, in varsta de 55 de ani, a parasit Nationala Romaniei in luna noiembrie a anului trecut si doreste sa lucreze in Anglia. El locuieste in Romania, dar vorbeste fluent limba engleza si, in aceasta saptamana (n.r.

- saptamana trecuta), a trimis o scrisoare gruparii Nottingham prin care isi ofera serviciile", a notat cotidianul "The Guardian", in editia sa de sambata.

Respectiva publicatie aminteste faptul ca Iordanescu a castigat Cupa Campionilor Europeni, in 1986, cand era jucator si antrenor secund la formatia Steaua, iar ca tehnician a pregatit formatiile Steaua, cu care s-a calificat in finala Cupei Campionilor Europeni, in 1989, pierduta in fata formatiei AC Milan, si Rapid.

Potrivit cotidianului "The Sun", printre candidatii la postul de antrenor al formatiei engleze, ramas vacant dupa plecarea lui Joe Kinnear, se mai numara Micky Adams, Gary Megson, Dave Jones si David Platt. In prezent, interimatul la conducerea tehnica a echipei Nottingham, clasata pe penultimul loc in al doilea esalon valoric al campionatului Angliei, este asigurat de Mick Harford.

Cum englezii nu fac decat politica fotbalului, sansele ca Generalul nostru, "uzat" in campania pentru calificarea la CM 2006 si mai ales in cea... electorala (unde s-a facut de rusine), sa preia un club din Anglia, fie si din liga secunda, sunt mici. Nu de alta, dar Nottingham nu e Ilfov, iar Forest nu inseamna Voluntari!

Formatia Galatasaray Istanbul, antrenata de Gheorghe Hagi, a invins, cu scorul de 4-2, dupa executarea loviturilor de departajare, echipa Borussia Dortmund, intr-o partida din grupa B a turneului "Efes Cup".

Hagi, primit ca un adevarat rege de suporterii turci ai lui Galatasaray din Antalya, a confirmat faptul ca mijlocasul formatiei Universitatea Craiova, Mihaita Plesan, a fost achizitionat de catre clubul din Istanbul. "Plesan este un jucator de care Galatasaray are nevoie.

Golul marcat de el in partida amicala cu Germania i-a innebunit pe turci", a declarat Gheorghe Hagi, care a adaugat: "In ceea ce-l priveste pe Ovidiu Petre (n.r - titular in partida cu Borussia Dortmund), el nu va pleca de la Galatasaray in aceasta iarna".

De asemenea, si patronul gruparii oltene, Dinel Staicu, a precizat ca a batut palma cu impresarii fotbalistului, suma de transfer fiind de 2,3 milioane de dolari. "M-am inteles cu impresarii jucatorului pentru o suma de peste 2 milioane de dolari. Eu am semnat actele, ramane acum sa primesc raspunsul oficial din partea turcilor.

Daca nu vor accepta, Plesan va ramane la Craiova pana in vara", a spus Staicu. Boss-ul Craiovei poate sa doarma, insa, linistit. Ieri, responsabilul sectiei de fotbal a clubului Galatasaray, Fatih Goksen, a anuntat ca mijlocasul "Stiintei" este asteptat sa se alature lotului formatiei antrenate de Gheorghe Hagi saptamana viitoare, in cantonamentul din Antalya.

"Singura noastra problema ar fi numarul mare de jucatori straini din echipa, insa, dupa ce il vom imprumuta pe Saidou la alta formatie, vom avea cale libera. Vrem ca Plesan sa vina in cateva zile direct in Antalya", a spus Fatih Goksen. Potrivit cotidianului "Fanatik", Plesan urmeaza sa semneze cu Galatasaray un contract pe sase luni.

Ladislau Bölöni a reusit sa califice formatia Rennes in 16-imile de finala ale Cupei Frantei, dupa victoria obtinuta, cu scorul de 1-0, dupa prelungiri, in fata formatiei Brest, din liga a II-a.

Tot in 32-imile Cupei Frantei, Claudiu Keseru a inscris un gol pentru FC Nantes in partida castigata de "canari" cu scorul de 3-0, in fata formatiei de amatori Couron. Keseru a fost introdus pe teren in 80’, in locul lui Diallo, si a inscris cel de-al treilea gol al echipei sale, in 90’+5’.