Joachim Johansson a stabilit un nou record mondial, “mitraliindu-l” pe Andre Agassi cu o serie impresionanta de asi, insuficienta insa pentru victorie.

In meciul din optimile de finala dintre americanul Andre Agassi si suedezul Joachim Johansson, incheiat cu victoria primului in patru seturi (6-7/4, 7-6/5, 7-6/3, 6-4), scandinavul a stabilit un record in ceea ce priveste numarul de asi serviti intr-un singur meci: 51, intr-o partida impotriva jucatorului cu cel mai bun retur din circuit.

Cvadruplul cistigator al Open-ului Australiei, Andre Agassi (35 de ani), nu are deloc parte de o “batrinete” linistita pe arenele de tenis. Optimile de finala ale turneului de la Melbourne i l-au adus in fata pe suedezul Joachim Johansson, un tinar furios, de numai 22 de ani. Iar acesta nu a avut deloc mila de “veteranul” american.

I-a “mitraliat” nu mai putin de 51 de asi, suficient pentru cea mai buna performanta de acest gen din toate timpurile, dar nu indeajuns pentru a-l infringe pe Agassi.

Andre a supravietuit bombardamentului, si la capatul unui meci terifiant, de aproape trei ore, in care primele trei seturi s-au decis la tie-break, s-a calificat in sferturile de finala: 6-7/4, 7-6/5, 7-6/3, 6-4 pentru american. Acolo insa, il asteapta alta fiara.

Elvetianul Roger Federer, numarul unu mondial si neinvins in acest an, pare un obstacol cel putin la fel de greu.

"Nu stiu cum am cistigat"

Nu este prima data cind Agassi este nevoit sa se confrunte cu o asemenea “gura de foc”, la Wimbledon in 2003 el suportind 46 de asi veniti din racheta australianului Mark Philippoussis. Atunci a pierdut.

Acum insa a profitat de cele 66 de greseli nefortate ale suedezului pentru a-si strecura mingile cistigatoare printre ploaia de asi a nordicului si a se impune la final. Interesant este insa ca primii patru in clasamentul celor mai buni “tunari” au pierdut partidele in care au stabilit recordurile respective.

“A trait si a murit din propriile lovituri”, avea sa declare la sfirsit Agassi, care si-a admis frustrarea: “Nu a existat deloc un ritm al partidei. Cind un asemenea tip nu te lasa sa joci, pentru ca dispune de astfel de arme, este foarte greu sa evoluezi impotriva lui”.

Intrebat cum a reusit totusi sa cistige meciul, americanul a declarat nonsalant: “Sincer, nu stiu”.

"As fi putut servi si mai bine decit atit"

Joachim Johansson

Pavel, ultimul mohican

Andrei Pavel este ultimul roman ramas in cursa, el urmind sa joace astazi in turul al treilea al probei de dublu, alaturi de partenerul sau, cehul Tomas Berdych. Adversari le vor fi Ashley Fischer (Australia) si Travis Parrott (SUA).

Intr-un alt meci, Andreea Vanc si cehoaica Eva Birnerova au pierdut cu 6-2, 6-2 in fata americancelor Lindsay Davenport si Corina Morariu.