“Buldozerul” Blaga loveste din nou

Comandantul Jandarmeriei Romane si cei trei adjuncti ai sai au fost schimbati din functii, ieri, de ministrul administratiei si internelor Vasile Blaga.

Acesta a decis ca general-locotenent Tudor Cearapin si adjunctii sai - general-maior Petru Mihut (prim-adjunct), general de brigada Gavrila Pop si general de brigada Aurel Litan - sa fie pusi la dispozitia Comandamentului National al Jandarmeriei, urmind sa fie numiti in alte posturi, potrivit competentei lor.

Tot ieri, seful Internelor a numit si un comandant interimar al Jandarmeriei. Acesta este generalul de brigada Costica Silion, care pina acum a condus Directia Paza Obiective, Bunuri, Valori si Transporturi Speciale din cadrul Jandarmeriei. Potrivit ministrului, viitorul comandant al Jandarmeriei va fi numit in functie dupa ce va primi avizul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Ministrul Vasile Blaga se tine de cuvint, iar seria destituirilor de la Interne continua. Alti doi sefi de inspectorate judetene de politie - comisarul-sef Nicolae Gudiu, seful IPJ Arad, si chestorul Dumitru Jantea, seful IPJ Giurgiu - au fost trimisi ieri sa se pensioneze.

Acest lucru s-a intimplat dupa ce rezultatele evaluarii facute la cele doua inspectorate de politie au aratat ca ambii sefi au fost manageri ineficienti. “Buldozerul” Blaga a inlocuit pina acum nu mai putin de zece sefi de inspectorate judetene.