Cu 99 de zile inainte de prezentarea de catre Mugur Isarescu a banilor noi si grei, campania de informare privind taierea zerourilor din coada leului intra in linie dreapta. Site-ul de Internet www.denominare.ro ofera de ieri informatii.

Din ratiuni ce tin de securitatea banilor si de legislatia privind secretul de stat, pina pe data de 20 aprilie, publicul din Romania va trebui sa se multumeasca in continuare cu informatii de ordin general privind denominarea. Acestea sint disponibile, incepind de ieri, si la adresa de Internet www.denominare.ro.

Aici poate fi gasita legislatia care reglementeaza taierea zerourilor din coada leului si se pot accesa toate evenimentele media care au prezentat procesul denominarii. In curind, site-ul va gazdui si o sectiune de intrebari si raspunsuri lamuritoare legate de acelasi subiect.

In preajma zilei de 20 aprilie, cind, la banca centrala, guvernatorul Isarescu va scoate din seifuri specimenele bancnotelor si monedelor care vor capata putere circulatorie de la 1 iulie, vor fi distribuite in teritoriu pliante explicative.

Colaborare cu MAI

Pentru a pastra secretul asupra graficii leilor noi, BNR va colabora pentru aceasta actiune cu organele Ministerului Administratiei si Internelor si cu sucursalele judetene ale bancii centrale. La TVR se pregatesc, in baza protocolului de colaborare semnat cu BNR, emisiuni informative, videoclipuri de prezentare, testimoniale si alte materiale de popularizare a leului nou.