La Palatul Cotroceni insa, cele mai bogate persoane par a fi cele doua consiliere de stat care lucreaza la Cancelaria Presedintiei: Elena Udrea si Stana Anghelescu. Blonda consiliera a sefului statului, Elena Udrea, are doua case mari, doua apartamente, patru masini - 2 Mercedes, Porsche si Audi - bijuterii de circa 55.000 de euro si a castigat in 2004, din dividende, peste un milion de dolari.

In ianuarie 2005, ea a vandut o casa contra sumei de 55.000 de euro. Udrea este proprietara peste doua hoteluri si 15 spatii comerciale, iar in contul curent pastreaza 600 milioane de lei.

Impreuna cu persoana inscrisa in declaratia de avere ca fiind "sotul", Elena Udrea are si vreo 600 mp de teren intravilan, in Bucuresti si Pipera.La rubrica datorii, ea a trecut 1,5 miliarde de lei, bani pe care trebuie sa-i plateasca pentru masina Porsche, cumparata in 2004. Colega ei de Cancelarie, Stana Anghelescu, pare si ea a fi foarte bine instarita.

Ea detine trei case, un apartament, o casa de vacanta, trei masini de lux, printre care un imens BMW tip 5 si o masina sport, Mercedes SLK, si peste 11.00 mp de teren in intravilan. Ea mai are si 5 hectare de teren agricol si 3.600 mp de padure detinute in coproprietate. La capitolul bijuterii, Anghelescu e destul de departe de colega Udrea: valoarea acestora e de doar 7.000 de euro.

In schimb, are impreuna cu sotul, Florian Anghelescu, investitii de circa 100.000 de dolari in diferite fonduri, plus actiuni de aproape un milion de dolari.

Theodor Stolojan si-a ajutat copiii

Consilierul prezidential Theodor Stolojan ar fi putut fi aproape la fel de bogat ca Udrea si Anghelescu, dar in octombrie 2004 - cand urma sa intre in competitie pentru functia de presedinte al Romaniei - si-a pasat o buna parte din avere catre copii. Astfel, fiul sau Vlad a primit, prin donatie, casa de vacanta de la Predeal.

Catre fiica si ginerele sau, Ada si Ovidiu Palea, Stolojan a transferat prin vanzare la Bursa actiuni de 3,5 miliarde de lei. In plus, el are de primit creante de 23 de miliarde lei de la copiii sai, pe care i-a imprumutat cu aceasta suma pentru a realiza o investitie turistica la Predeal.

Dar, chiar si in aceste conditii, consilierul prezidential pe probleme economice nu are grija zilei de maine. In 2004, el a declarat venituri de aproape 1,6 miliarde lei, din care 496 de milioane reprezinta pensia pe care o primeste pentru perioada in care a lucrat la Banca Mondiala, la Washington.

Chiar si in acest an, el a putut investi 750 milioane de lei in actiuni, banii provenind de la o firma la care este actionar strategic consulting. Tot in 2005, Stolojan urmeaza sa primeasca cateva zeci de mii de actiuni la Banca Transilvania, echivalentul dividendelor pe 2004.

Consilierul prezidential mai are actiuni si la societatea de asigurari Ardaf, la Alprom Slatina si Electrocontact Botosani. Putinii bani pe care-i tine in banca - doar vreo 68.000 de dolari - sunt la Misr Romanian Bucuresti.