Presedintele interimar al Partidului Democrat, Emil Boc, ar putea anunta miercuri, in sedinta Biroului Permanent al partidului, ca va depune propria motiune la Conventia Nationala Extraordinara a PD, care va avea loc la sfarsitul lunii iunie. Potrivit unor apropiati ai lui Boc, o astfel de motiune ar putea avea orientare social-democrata.

Ieri insa, presedintele PD a continuat sa evite sa dea un raspuns clar in legatura cu intentiile sale. "Nu stiu. Vom mai vedea", a fost tot ceea ce a spus Boc atunci cand a fost intrebat daca s-a decis sau nu sa candideze la presedin- tia PD.

Orientarile doctrinare ale motiunilor care vor fi depuse la Conventie ar putea fi influentate de faptul ca, acum o saptamana, Partidul Socialist European a refuzat sa ofere PD statutul de membru cu drepturi depline. Delegatiei PD i s-a spus ca se asteapta o clarificare doctrinara a acestui partid. In schimb, PSD a primit statutul cu drepturi depline al PES.

Biroul Permanent al PD a stabilit ca termenul-limita pentru depunerea motiunilor va fi data de 6 iunie. Dupa ce aceste motiuni vor fi depuse, fiecare dintre ele va trebui sa intruneasca sprijinul a cel putin 10 organizatii judetene pentru a putea intra in dezbaterea Conventiei.

In ceea ce-l priveste pe Emil Boc, grupul care-l sustine pe Adriean Videanu ar dori ca acesta sa nu candideze la presedintia partidului, intrucat actualul presedinte interimar ar mobiliza sprijinul filialelor din Ardeal ale PD. Echipa lui Videanu ar prefera o solutie negociata, in care acesta sa preia presedintia partidului, Boc sa fie prim-vicepresedinte, iar Vasile Blaga - secretar general.

Potrivit unor surse din PD, fostul lider al partidului, presedintele Traian Basescu, a recomandat, la o intalnire secreta cu conducerea PD, ca la Conventia Nationala sa fie depuse cel putin trei motiuni. Acestea ar urma sa fie sustinute de Videanu, Boc si Blaga si, eventual, si de Sorin Frunzaverde.