Inundatiile din ultimele zile, cu 6 victime, mii de case distruse, holde putrezite, diguri sparte si poduri sfaramate ne obliga sa constatam - a cata oara? - un paradox.

Pe cat de greu se construieste ceva pentru populatie: un dig, o canalizare, un pod, o sosea - de unde intai se fura bani, apoi materiale si, in cele din urma, timp - pe atat de repede se inalta vilele, palatele, piscinele si helesteele celor aflati intr-un fel sau altul pe traseul acestor lucrari sau in spatele lor.

Reactia ministrului Blaga a fost rapida: e nevoie de un "manual al interventiilor la inundatii" - pesemne pentru ca primarii si sinistratii sa aiba ce citi in timpul evacuarilor.

Si unde putea sa se mute in aceste zile lacustre presedintele Basescu daca nu la vila Lac 3? In sfarsit, in cartierul Primaverii si in varful sondajelor - de unde dl Basescu a inspirat deja primul banc acvatic al sezonului (Ba, se scufunda tara!) si a dat un nou ultimatum magistratilor cerandu-le "sa se autodepaseasca" pana la Raportul CE din noiembrie.

Cine sa se autodepaseasca? Procurorul Ilie Botos? Amarie? Adica tocmai cei care au innegrit toate rapoartele de tara pana acum? Dupa sase luni de maxima popularitate, presedintele "schimbarii" n-a schimbat nimic din "sistemul ticalosit" pe care-l critica inainte. Ba chiar am putea spune ca sistemul l-a cam schimbat pe dl Basescu - si n-ar fi exclus sa-l si tradeze la un moment dat.

Cine a tradat o data - si toti presedintii Romaniei ar putea depune marturie ca nici n-au simtit cand au devenit altii - va mai trada. Fostul prim-purtator de cuvant al SRI, dl Nicolae Ulieru a dezvaluit fraza prin care acesta l-ar fi chemat telefonic pe Miron Cozma in seara de 13 iunie ´90: "veniti, dragul meu, avem nevoie de voi". Poate ca n-au inregistrat bine. O fi zis: veniti, mai draga.

Tot dl Ulieru a povestit ca SRI descoperise in poseta doamnei Vacaroiu cateva milioane de dolari provenite din importul de bitter suedez si, fiindca cinstitul Iliescu n-a reactionat, a dat povestea in presa. Acolo s-au prabusit si acoperisurile dlor D.I.

Popescu, Hrebenciuc, Vasile Ion si Gabriel Oprea la ultimele ploi: la DIP s-a inventariat o avere de 11 milioane de dolari iar ceilalti trei au fost citati de Munaf ca protectori ai lui Omar Hayssam. De la unii, Omar a primit privatizari, altora le-a dat bani. Ca sa astupe gura lumii, PSD i-a declarat vinovati de integrarea lui Omar in partid pe cativa pensionari de la organizatia sectorului 1.

Biata dna Nora Rebreanu s-a simtit atat de ofensata, incat a demisionat din partid. Normal, cata vreme Rebreanu insusi a scris clar numele corect: "Ion" (prenume Vasile si Marie Jeanne) si data - peste 50 de ani cu suspendare.