Orasele Bucuresti si Rasnov sunt gazdele celei de-a VI-a editii a proiectului Curtea Comediantilor – Atelier European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala, care se desfasoara in perioada 16 – 28 iulie.

La aceasta editie vor participa ca invitati trupe din Spania (Galicia), Portugalia, Ungaria, Croatia si tara gazda. Evenimentul este organizat de Societatea Cultural-Artistica de Tineret Concret, Primaria din Rasnov, Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si Compania de Arta STUDIO 24 si va avea loc la Cetatea Rasnov si la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti.

Prin aceasta manifestare, organizatorii vor incerca sa recreeze atmosfera specifica vechilor trupe ambulante prin spectacole, costume, muzica, scenografie (realizate in cadrul atelierelor) si sa descopere identitatea spirituala europeana.

Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul european TINERET (in proportie de 60%) prin Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor – fiind premiat ca cel mai bun proiect cultural de tineret pe anul 2004.

Totodata, evenimentul se desfasoara sub patronajul Delegatiei Comisiei Europene in Romania si UNESCO, prin Comisia Nationala pentru Romania, si Autoritatea Nationala pentru Tineret.