Candidat cu mari sanse de succes la presedintia Frantei, actualul ministru de Interne, Nicolas Sarkozy, isi vede amenintata cariera de un nou scandal privitor la infidelitatea sotiei sale, Cecilia. Revista "Paris Match" a publicat saptamana trecuta fotografii ale Ceciliei Sarkozy in compania unui alt barbat.

Sarkozy, in varsta de 50 de ani, care anunta in urma cu ceva timp ca isi acorda o suta de zile pentru a-si repune pe picioare casnicia, ar intentiona acum sa divorteze pentru a nu-si distruge cariera politica.

Francezii sunt destul de toleranti cu politicienii lor de sex masculin, dar nu si cu cei despre care se stie ca sunt incornorati.

Francois Mitterrand a avut multi ani o amanta si acest lucru era privit drept un semn de masculinitate. In cazul lui Sarkozy este exact pe dos, mai ales ca a colaborat cu presupusul amant al sotiei sale si s-a afisat public cu el, explica un comentator politic.

Surse din apropierea lui Sarkozy au dat vina pe apropiatii presedintelui Chirac, care ar fi raspandit zvonul pentru a-si discredita rivalul si posibilul succesor la Palatul Elysee in 2007.

Problemele cuplului Sarkozy erau deja publice, dar aparitia fotografiilor a dat nastere la suspiciuni cum ca ar fi parte dintr-o campanie politica murdara.

Sarkozy si sotia lui au pozat multa vreme in cuplul perfect si si-au facut publicitate cu orice ocazie. Cecilia Sarkozy a fost asociata cu ascensiunea politica a sotului ei si exista voci care se intreaba daca acesta va reusi fara ea.