Romania si Bulgaria vor fi verificate "la sange" inainte de aderare!

de     Radio MIX
Marţi, 20 septembrie 2005, 0:00


Documente:
Annelie Ute Gabani despre verificarile la care va fi supusa Ro
(20.09.2005) MP3
Annelie Ute Gabani despre raportul de tara
(20.09.2005) MP3

Romania va avea parte de o analiza mult mai stricta a modului in care indeplineste conditiile de aderare la Uniunea Europeana, fata de cele 10 state care au aderat in valul precedent.

Declaratia a fost facuta de politologul Annelie Ute Gabani, cercetator la Institutul pentru Politica Internationala si Securitate din Berlin, in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Andreea Pora la Radio MIX, potrivit careia in acest moment "atmosfera din Parlamentul European este caracterizata prin urmatoarea idee: noi parlamentarii din Comisia Europeana am fost prea putin rigurosi

cu cei 10. Acum, dupa ce au aderat, ne-am dat seama ca acestia nu sunt prea pregatiti".
Doamna Gabani adauga ca, astfel, Comisia Europeana vrea sa staueze un exemplu si sa arate, vis-a-vis de Bulgaria dar mai ales fata de Romania, cat pot fi de rigurosi pentru eventuale alte valuri de integrare.
Cat priveste raportul de tara din luna octombrie Annelie Ute Gabani sustine ca, analizand semnalele venite de la Comisie, documentul nu va transa problema clauzei de salvgardare. In opinia sa atat Romania cat si Bulgaria vor beneficia de o perioada in plus de pregatire: "Romania primeste o sansa in plus, ceea ce inseamna, in termeni tehnici, conditionalitatea este prelungita".


34 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version