Capitala Romaniei este singurul oras cu trei reprezentante in grupele UEFA, in urma calificarilor obtinute de Steaua, Dinamo si Rapid, Romania ajungand sa fie printre cele mai bine reprezentate tari in grupele acestei competitii europene. Cate trei formatii in grupele Cupei UEFA vor mai avea Bulgaria, Italia, Germania, Elvetia si Rusia.

Cea mai bine reprezentata tara in grupele Cupei UEFA va fi Franta, care a reusit sa califice patru echipe. Cele 40 de cluburi calificate vor fi impartite in cate opt grupe a cinci echipe fiecare. Pentru tragerea la sorti care va avea loc la Nyon, pe 4 octombrie, echipele au fost impartite in cinci urne valorice, fiecare cu cate opt echipe, in conformitate cu coeficientul UEFA.

Astfel, Steaua a fost repartizata in urna a patra, cu un coeficient de 20.101, in timp ce Dinamo (12.101) si Rapid (8.101) se gasesc in ultima urna valorica. Cluburile din aceeasi tara nu vor face parte din aceeasi grupa la tragerea la sorti. In faza grupelor, fiecare echipa va disputa cate patru meciuri, doua pe teren propriu si doua in deplasare.