Pe vreme lui Ceausescu cei cu facultate erau foarte bine vazuti. Cei cu doua facultati erau foarte foarte sus.

Inginerul era respectat peste tot. Era un fel de ideal.

Acum, ideal e sa ai bani cati mai multi. Sa fi cel mai smecher. Sa ai cat mai multe slugi. Dieorlive, de aici si concluziile mele de mai sus. Stii tu. Scara valorilor. Foarte importanta.

Cu societatea civila, ce sa spun, este... Dar rolul ei nu este exclusiv politic.

Ma tem ca Romania incepe sa isi piarda statutul de stat universitar. Stat care are tangenta cu stiintele de varf. Universitatile romanesti o sa fie pierdere de vreme.

Albu Zahar

HRR :: Membru Senior

Desi nu se platesc restantele in functie de numarul de puncte credit acordat materiei la fel se intampla si la ASE. Mai mult, de multe ori se intampla ca profesorul nici macar sa nu vina la curs ci sa trimita profesorul de seminar sa citeasca din manual si sa informeze studentii ca au sanse minime de a lua examenul.

Si uneori te trezesti ca domnul profesor apare abia la examen unde, inaite de a da subiectele, tine un minunat discurs electoral voalat; nu de alceva dar asta se intampla in 2004.

DJ

HRR :: Membru Senior

Daca te referi la acest domeniu, parerea mea este ca ea incepe sa se "inchege"

Exista "o ceva" care se numeste Forumul Academic Roman, exista cateva ONG (cele pe care le stiu sunt din reteaua SON - Fundatia Concept si Centrul Educatia2000 - dar cred ca or mai fi si altele), mai exista si foarte multe persoane care uneori se "aliaza" cu oarece ONGuri care iau pozitie... deci...

codruta

HRR :: Master