Skype Technologies a updatat popularul sau software de telefonie pe Internet, pentru a repara o serie de probleme de securitate. Cea mai periculoasa dintre vulnerabilitati ar putea permite unui atacator sa rechizitioneze PC-urile vulnerabile.

Acea scapare, similara cu o alta problema rezolvata de Skype anul trecut, afecteaza doar versiunile Skype pentru Windows. Un atacator ar putea exploata o scapare prin crearea unui link si determinarea utilizatorului sa acceseze acel link. Scaparea mai poate fi exploata si in momentul in care un utilizator importa informatii de pe un business card electronic malformat, sau un VCARD.

O a doua vulnerabilitate afecteaza Skype pentru toate platformele, dar ar putea fi exploatata doar prin intermediul unui atac denial-of-service. Skype este disponibil pentru Windows, Mac OSX v10.3 (Panther), Linux si Windows Mobile 2003 pentru Pocket PC.

Compania de securitate Secunia evalueaza vulnerabilitatile ca "foarte critice", cu un nivel mai jos decat cel mai inalt grad de risc. Compania utilizeaza acest indicator pentru vulnerabilitatile exploatabile care pot duce la compromiterea sistemului.

Skype a fost achizitionata in luna septembrie de eBay. Software-ul a fost descarcat de mai mult de 186 milioane de ori de la lansarea sa in august 2003, fiind inregistrate 61 de milioane de persoane ce utilizeaza serviciul, potrivit web site-ului Skype. Mai mult de 3 milioane de persoane utilizeaza simultan Skype in orice moment al zilei.

Skype a lansat marti versiunile updatate ale software-ului sau pentru Windows, Mac OS X si Linux. O versiune updatata pentru Pocket PC-uri va fi lansata foarte curand.