Decolteul, spatele gol, taiorul fara sutien, bluza transparenta si fusta despicata cu vedere la chiloti sint specii interzise, recent, de lege in cancelaria lui Traian Basescu.

In traducerea decretului de revocare asta inseamna ca, oficial, farmecele si competenta Elenei Udrea ramin la usa Cancelariei Prezidentiale, iar flirtul cu puternicul zilei nu mai are autorizatie de la stat. Presedintele a facut, pina la urma, ceea ce trebuia facut. Si totusi, fosnetul erotic al blondei se mai aude inca prin incaperi, semn ca seductia marinarului a lasat urme adinci.

Atunci cind face din Basescu un seducator de prima mina, realitatea are simtul umorului, dar, in egala masura, chef de joaca. In timp ce exteriorul il depuncteaza estetic pe marinar, strafundurile ii compun vraja la fiecare fraza. Basescu exercita o seductie categorica asupra mintii si are abilitatea rara a jocului cu emotia.

Fascinatia nu-i vine din pieptanatura si muschi, ci direct din coardele vocale. Combinatia idee-sentiment, un cocteil care aduna inteligenta si pasiunea in acelasi pahar, e formula-capcana, ametitoare si irezistibila electoral, probata in trei victorii consecutive.

Dar vocatia lui de seducator nu e construita doar pe comorile ascunse in laringe, ci, in primul rind, pe rata profesionala a infidelitatilor.

Un sir lung de tradari deseneaza riduri pe obrazul politic si sentimental al omului Basescu. Infidelitati progresive, devenite natura intima, puncteaza ascensiunea violenta, alpinismul extrem spre piscul de azi. Sint petele de ruj politic imprimate pe rever, care amintesc de lepadari publice, abandonuri lipsite de onoare si cutite de tinerete rasucite in inima la ocazii de neratat.

Galeria parasitilor incepe cu Petre Roman, inventatorul lui politic si parintele ideii de fronda interna dupa ‘90. La adapostul popularitatii inertiale, imbibata de faimosul pulover, tinarul si straniul comandant de la Transporturi s-a miscat dezinvolt in retorici admirative (Petre, esti cel mai bun!) si s-a consacrat ca succesor.

Au urmat zece ani de captivitate intr-un complex oedipian de castrare politica, incheiati cu rasturnarea tatalui dupa inscaunarea fiului ca primar de Bucuresti.

Cea mai lunga imbratisare din cariera lui Traian lua calea cea dreapta a deceptiei. Binomul amoros „Seductie & Abandon" a mai facut rapid alte trei victime. Sassu, Duvaz si Simona Marinescu, tradatori ai lui Roman si sedusi ai lui Basescu - un fel de tradatori fideli - s-au trezit mestecind piinea amara a marginalizarii, fiind obligati sa retradeze la PSD, in legitima aparare.

Victor Ciorbea, Emil Constantinescu si partenerii de guvernare din Conventia Democrata au descoperit, si ei, infidelitatea lui Basescu in gama ei completa, cu setul de tortura adus la zi. Pina si Gusa, cinicul Gusa, si-a primit portia. Stagiul de moravuri usoare absolvit in PSD a fost pierdere de timp: seducatorul Basescu i-a organizat un coup de foudre imparabil.

O oferta personala de nerefuzat, in stilul casei, a stirnit in fostul derbedeu sentimente spartane.

Ca lacedemonienii amanti din vechime, Traian si Cozmin au luptat eroic spate in spate si au doborit falanga dezlantuita de la guvernare, intr-un moment in care restul Aliantei isi redacta prin cotloane scrisoarea de supunere.

Amorul s-a stins odata cu aplauzele victoriei si Gusa s-a trezit sunind la nesfirsit o casuta postala al carei posesor tocmai isi cresta satisfacut pe obraz ultimul abandon-fulger.

Seductia in masa exercitata pe parcursul campaniei din 2004 a acumulat victime pentru intregul mandat. Parasirile prezidentiale au devenit acum epidemia locala a guvernarii. Blindul si servilul Videanu a devenit, din candidat la sef de guvern, un simplu „baiat frumos imbracat in Armani", iar devotatul Blaga, „un militian care vorbeste cu alti militieni".

Tariceanu, sovaitorul de pe scena victoriei, favoritul declarat al invingatorului, incaseaza acum in plina figura toanele de despartire ale fostului partener.

Prin abuz statistic, extins la publicul larg, exercitiul seductiei si abandonului a lasat cu ochii in soare doua milioane de bucuresteni carora li s-au promis doua mandate la primarie si vreo cinci milioane de alegatori care asteapta, cu termenul expirat, miracolele Basescu anuntate in campanie.

Cu putina stradanie, infidelitatile seducatorului Basescu dau o contabilitate crescatoare, fac faima unui Casanova national si neobosit, a carui singura consecventa de comportament e lipsa regretului. De cite ori si-a abandonat o relatie publica si sonora, Basescu nici n-a clipit.

A clipit insa - surpriza! - la revocarea Elenei Udrea. Pentru ca, acum, seducatorul trebuie sa faca fata unui nou tip de idila, unui nou concept amoros. Doamnelor si domnilor, cred ca trebuie sa aplaudati mafia erotico-financiara!